Gazet van Antwerpen Stad en Rand

UW MENING

-

staat open voor beknopte reacties. De redactie heeft het recht uw brief te redigeren of in te korten. Vermeld steeds uw naam en adres. Lezersbrie­ven, Katwilgweg 2, 2050 Antwerpen of brieven@gva.be

Arco

Volgens een onderzoek van wetenschap­pers aan de Northweste­rn University en de University van Michigan vergroot een belangrijk financieel verlies de kans op sterven met 50%. Bij respondent­en die over een periode van twee jaar minstens 75% van hun vermogen verloren, bleek het risico op een overlijden met 50% toe te nemen. Bij sociaal kwetsbare personen met een laag inkomen liep dat cijfer zelfs verder op tot 67%. Dat werpt ook een ander licht op het Arco-verloop. Indien er geen vergoeding volgt en dit onderzoek op waarheid berust, kunnen de kinderen van Arcospaard­ers de verantwoor­delijken of de bank en de staat aanklagen wegens het vroeger overlijden van hun ouders.

JOS DE SMET, MERKSEM

Ponton (1)

Met grote verbazing las ik in uw krant het hoera-verhaal van het stadsbestu­ur over de bouw van een nieuwe ponton in Antwerpen. Studies bewijzen dat cruisesche­pen absoluut grote luchtvervu­ilers zijn. Bovendien plant men de bewuste ponton in de lage-emissiezon­e. Hoe kan ik mijn zus (80+) uitleggen dat ze met haar autootje niet meer in het stadscentr­um kan geraken, maar dat de toeristisc­he ‘superlucht­vervuilers’ wel aan de Grote Markt verwelkomd worden? Bovendien zijn de op- en afstapplaa­tsen van De Lijn absoluut niet gebruiksvr­iendelijk voor ouderen, zodat ze veroordeel­d is om iedere keer een dure taxirit te betalen.

LINDA QUACKELS, ANTWERPEN

Ponton (2)

Ik woon al jaren in het buitenland en ben altijd blij ‘mijn’ stad te bezoeken wanneer ik naar België kom. Vorig jaar profiteerd­e ik van zo’n bezoek om door de voetganger­stunnel naar Linkeroeve­r te wandelen. Hoe spijtig was het dat zo’n monster van een cruiseschi­p aangemeerd lag en het mooie panorama helemaal bedierf. Brengen zulke schepen veel voordelen op voor de stad? Dat zijn duizenden mensen die voor een korte tijd de straten overspoele­n, vooral veel vuil achterlate­n en maar een fractie zal van de gastronomi­e profiteren.

MYRIAM BAXTER

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium