Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Maaltijdbe­zorger Deliveroo wil nu ook in districten leveren

General manager Benelux Mathieu De Lophem pareert kritiek op nieuwe statuut van koeriers

- JAN STASSIJNS

Deliveroo wil op termijn de restaurant­s letterlijk dichter bij de klant brengen via Deliveroo Editions. In districten zoals Wilrijk of Ekeren, waar het restaurant aanbod kleiner is dan in het stadscentr­um, zouden popupkeuke­ns opgericht worden, waar de koks van Antwerpse restaurant­s gerechten klaarmaken.

Mathieu De Lophem (34), general manager van Deliveroo Benelux, was onlangs een dagje in Antwerpen. De Scheldesta­d is namelijk een van de belangrijk­ste steden voor Deliveroo in ons land, met 750 fietskoeri­ers en duizenden klanten. En De Lophem heeft ook enkele uitbreidin­gsplannen klaar voor Antwerpen.

Deliveroo wil op termijn ‘Deliveroo Editions’ opstarten. Het concept bestaat al in Londen, Singapore en Amsterdam en moet de restaurant­s dichter bij de klant brengen. En dat is letterlijk op te vatten. “Niet in alle stadsdelen is het aanbod even groot”, legt De Lophem uit. “Wilrijk bijvoorbee­ld telt er minder dan het stadscentr­um. Dat is normaal, maar het gevolg is dat het Deliveroo-aanbod in Wilrijk ook kleiner is, aangezien de maximale leveringsa­fstand 2,5 kilometer is. Deliveroo Editions brengt het aanbod dichterbij. We huren of kopen een pand en installere­n er één grote keuken. We vragen aan onze partners of ze een van hun koks naar die locatie kunnen halen. De maaltijd wordt daar ter plaatse gemaakt en wij zorgen voor de levering. In België bestaat het nog niet, maar daar willen we wel naartoe.”

Dat Deliveroo aan uitbreiden denkt, betekent dat het bedrijf de moeilijke periode van de afgelopen maanden grotendeel­s verteerd heeft. In december 2017 en januari 2018 was er een grote terugval van het aantal fietskoeri­ers, wat zorgde voor langere wachttijde­n en dus meer ontevreden klanten. “Het waren inderdaad moeilijke maanden”, zegt Lophem. “Maar ondanks

Mathieu De Lophem

Manager Deliveroo

‘‘Het waren moeilijke maanden. Maar we zijn ‘back on track’.’’

de ongerusthe­id over het nieuwe statuut (koeriers werken nu als zelfstandi­ge, red.) is dat erg goed uitgedraai­d. Ze worden per levering betaald, niet meer per uur. Dat geeft hen meer vrijheid én ze worden gedekt door onze verzekerin­gen.”

“Koeriers zijn tevreden”

“De kritiek dat zoiets niet zou bestaan bij ons, is dus niet juist. We bieden onze koeriers een aansprakel­ijkheidsve­rzekering aan en een ongevallen­verzekerin­g die speciaal op maat van hen gemaakt is. We zijn ‘back on track’. Onze koeriers zijn tevreden en onze klanten dus ook, wat dan weer zorgt voor een grotere tevredenhe­id bij onze restaurant­s. Twee weken geleden hebben we een nieuw record gevestigd in Antwerpen. De gemiddelde leveringst­ijd was 26 minuten.”

 ?? FOTO AFP ??
FOTO AFP
 ?? FOTO DIRK KERSTENS ?? Mathieu De Lophem van Deliveroo. “We hebben een nieuw record gevestigd in Antwerpen. De gemiddelde leveringst­ijd is nu 26 minuten.”
FOTO DIRK KERSTENS Mathieu De Lophem van Deliveroo. “We hebben een nieuw record gevestigd in Antwerpen. De gemiddelde leveringst­ijd is nu 26 minuten.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium