Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Geen enkel doelpunt, met dank aan de doelmannen

Blz. 2-5 Doelpunten­loze maar boeiende derby helpt Beerschot Wilrijk en Antwerp niet verder

- GERT GYSEN

Leeswaarsc­huwing: we spreken hier over wat er in de twee stadsderby’s op het veld gebeurde. De incidenten naast het veld willen we niet nog meer aandacht geven. 23.000 toeschouwe­rs voor twee Playoff 2matchen. Duels met veel inzet, kansen en aanvallend­e intenties. We hebben ons geamuseerd met wat er in de twee stadsderby’s op het veld te zien was. Sportief trok Antwerp aan het langste eind met vier punten. Maar dat is vooral de logica van het klassement. De Great Old speelt een reeks hoger, beschikt over een groter budget en heeft gewoon een kwalitatie­f sterkere kern. Dat kwam vooral in de heenwedstr­ijd tot uiting. Maar ook Beerschot Wilrijk deed zijn duit in het zakje en maakte er op voetbalvla­k mee twee leuke duels van. De conclusie: Playoff 2 is ook plezant, tenminste als er in Antwerpen gespeeld wordt. ‘Playoff 2 is kak’, drukte Jelle Van Damme het nogal plastisch uit. Maar gelukkig brachten deze twee duels nog wat peper en zout. Stel je voor dat Antwerp en Beerschot Wilrijk elk in een andere groep ingedeeld zouden zijn. Wie zou er dan over deze nacompetit­ie gesproken hebben? Nu is er toch nog wat kleur ge weest in die grauwe en grijze Playoff 2.

Daarom moeten we hopen dat het nu zo snel mogelijk voor echt is. Een derby waar wel iets op het spel staat. Waar meer valt te rapen dan puur de eer van ‘Ploeg van ’t Stad’. Want wat is er mooier dan elk jaar een dubbele confrontat­ie die twee weken lang een hele stad, wat zeggen we, een hele provincie of zelfs het halve land in vervoering brengt?

Als iedereen er nu nog eens voor kan zorgen dat het ook naast het veld enkel en alleen een voetbalfee­st is, dan kunnen de Antwerpse stadsderby’s in de toekomst uitgroeien tot propaganda voor het voetbal. Want hoe graag we die incidenten ook zouden willen negeren, ze geven een zure nasmaak aan alles wat we hierboven beschreven.

 ?? FOTO BELGA ??
FOTO BELGA
 ?? FOTO BELGA ?? Haroun en François felicitere­n elkaar.
FOTO BELGA Haroun en François felicitere­n elkaar.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium