Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“In blijde verwachtin­g van Russische investerin­gen”

Burgemeest­er optimistis­ch na geslaagde handelsmis­sie

-

Burgemeest­er Bart De Wever leidde een delegatie van honderd ondernemer­s en onderzoeke­rs door Rusland, die hartelijk is ontvangen. “We hopen op enkele Russische investerin­gen.”

“We zijn op het gepaste moment naar Rusland gereisd”, zegt de Antwerpse burgemeest­er Bart De Wever (N-VA). “Ze hebben het gevoel dat niemand van hen houdt. Dan is het goed om het tegendeel te gaan zeggen en te bewijzen.”

Dat bewijs kwam er bijvoorbee­ld met de bekrachtig­ing van het samenwerki­ngsakkoord tussen Antwerp World Diamond Center en het Russische Alrosa, de grootste diamantpro­ducent ter wereld. Ook andere sectoren konden spreken van successen. “Er zijn geen contracten getekend, maar je voelt wel dat er optimisme in de groep sloop. We zijn in blijde verwachtin­g van Russische investerin­gen”, stelde Bart De Wever, daarbij verwijzend naar de petrochemi­e en de haven, die Rusland als tweede grootste handelspar­tner heeft.

Nieuw ballet

Zelfs in de kunsten liet de delegatie zich opvallen. In Sint-Petersburg gaf het Ballet van Vlaanderen een voorstelli­ng van nieuw ballet. “Men kent daar alleen klassiek ballet. Ze waren hier lyrisch over”, getuigt De Wever. In SintPeters­burg benadrukte­n de Russen het belang van de 60-jarige band tussen hun stad en Antwerpen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium