Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Doelmannen winnen derby

- HUGO FRET

PLAYOFF 2B 6E SPEELDAG Mede dankzij zijn sterke tussenkoms­ten voor de rust en attent keeperswer­k in de tweede helft pakte Beerschot Wilrijk verdiend een punt tegen stadsrivaa­l Antwerp. “De supporters motiveerde­n me”, lachte doelman Rafa Romo.

“We wisten dat we voor een moeilijke opdracht stonden”, vertelde de 28-jarige Venezolaan. “Antwerp beschikt over sterke aanvallers. Ik probeerde me prima voor te bereiden op deze wedstrijd en dat is me gelukt. Ik ben blij met mijn prestatie en die van de ploeg. Ik slaagde erin voor de vijftiende keer dit seizoen de nul te houden.”

“Dergelijke wedstrijde­n zijn prettig om te spelen. Ik besefte heus wel het belang van deze derby voor onze supporters. Als ik de voorbije dagen iemand in de stad ontmoette die me herkende als doelman van Beerschot Wilrijk, werd me vaak gewezen op de eer van de ploeg die op het spel stond. Ook de sfeer in het stadion was geweldig.”

“Het was een keuze van de coach om aan deze wedstrijd te beginnen zonder echte spits. Het was de bedoeling dat we het verschil zouden maken op het middenveld. Dat lukte bijna. Ik kreeg iets meer werk op te knappen dan mijn overbuur, maar ook wij kregen enkele kansen. We moeten blij zijn met dit punt, ik heb het gevoel dat het ook een terecht resultaat mag genoemd worden. We bewezen toch weer dat we best een voet naast de ploegen uit 1A mogen zetten.” Ondertusse­n doen geruchten de ronde dat Beerschot Wilrijk op zoek is naar een nieuwe doelman voor volgend seizoen. Weet Romo zelf al iets over zijn toekomst?

“Het is nog te vroeg om daar uitspraken over te doen. Ik concentree­r me voorlopig op de wedstrijde­n die ik hier nog moet afwerken. Veel hangt af van Hapoël Nicosia, de ploeg die me uitleent aan Beerschot Wilrijk. Zij hebben nog steeds uitzicht op het behalen van de titel in Cyprus en hebben dus voorlopig andere prioriteit­en dan mijn eventuele transfer. Ik heb de ploegleide­rs ginder in ieder geval aangegeven dat ik niet wil terugkeren om er opnieuw op de bank te belanden.

Ik wil spelen, zeker na wat ik hier bij Beerschot Wilrijk het voorbije seizoen mocht meemaken.”

“Het bedrag dat op mijn hoofd wordt gekleefd, daar heb ik geen vat op. Als men mij momenteel de keuze laat, dan blijf ik het liefst hier op het Kiel. Mijn gezin en ik hebben het prima naar onze zin. Ik heb een goed contact met de coach, met de ploegmakke­rs en met de supporters die mijn prestaties waarderen. Het is ook aangenaam leven in Antwerpen. Voorlopig blijft het echter afwachten waar mijn voetbaltoe­komst ligt.”

 ??  ?? Ardaiz wordt door Rodrigues diep gestuurd, maar Romo is erg attent en geeft de Uruguayaan amper tijd om een hoek te kiezen en redt knap. In de nasleep van die kans kan Ardaiz vanuit een schuine hoek aanleggen. Opnieuw gaat Romo goed plat. Rodrigues...
Ardaiz wordt door Rodrigues diep gestuurd, maar Romo is erg attent en geeft de Uruguayaan amper tijd om een hoek te kiezen en redt knap. In de nasleep van die kans kan Ardaiz vanuit een schuine hoek aanleggen. Opnieuw gaat Romo goed plat. Rodrigues...
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium