Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Toegezonge­n worden door beide supporterc­lans, zalig”

Veertiende clean sheet

- STIJN DRUANT (hf)

Antwerp speelde een sterke eerste helft op het Kiel. Na de rust was het vooral de thuisploeg die de neus aan het venster kwam steken. Gelukkig voor de Great Old pakte Sinan Bolat alweer uit met fraaie parades. Zo hield Antwerp dankzij de nog altijd constant spelende Limburgse Turk reeds voor de veertiende keer dit seizoen de netten

schoon.

0-0 op het Kiel, en dat terwijl Lokeren wel won dit weekend. Staan dansen en springen deden de Antwerpspe­lers dus zeker niet.

“Het was vooral jammer dat we onvoldoend­e efficiënt waren voor de pauze”, jammerde Sinan Bolat. “We hadden wel kansen, maar maakten die niet af. Nadien kwam er meer evenwicht en ging het meer op en neer. Maar al bij al waren wij toch de ploeg die verdiende te winnen.”

Bolat kwam dus andermaal sterk voor de dag. “Er waren enkele lastige ballen, maar het liep telkens goed af. Toch mocht er best wat meer peper en zout bij. Dat mag altijd, dat heb ik graag. Hoe meer druk, hoe beter. Maar deze derby is wel correct verlopen, hé.”

Bolat kon best leven met het gegeven dat dit de match van de doelmannen was geweest. “Ik kan die redenering volgen. Ik feliciteer Romo ook met zijn wedstrijd. Beerschot mocht blij zijn met zijn reddingen voor

de rust, anders had het 0-2 of 0-3 gestaan. Maar jammer genoeg wa- ren wij niet efficiënt genoeg, we scoorden niet. En dan weet je: één

en het kan goal zijn bij ons. Gelukkig is dat niet gebeurd.”

Mede dus dankzij een andermaal sterk spelende Bolat, die wegens zijn puik presteren de ogen van heel wat (buitenland­se) clubs op zijn persoon gericht voelt. Van het Turkse Kasimpasa bijvoorbee­ld. Hoe staan de zaken eigenlijk? “Het is veel te vroeg om daar iets over te zeggen. Ik weet uiteraard dat er interesse van meerdere ploegen is, maar ik heb het ook goed bij Antwerp. De mensen hebben me graag én ik heb die mensen graag, ook de supporters. We zien wel. Er resten nog vier matchen, dan gaan het bestuur en ik samenzitte­n. Dat is wel degelijk de bedoeling. Ik sta voor alles open, maar ik ben Antwerp dankbaar voor dit jaar op de Bosuil. Ik ben niet iemand die het vergeet als er iets voor hem wordt gedaan.”

De Antwerpdoe­lman blikte ook vooruit: door de winst van Lokeren en het eigen gelijkspel móét Antwerp wel gaan winnen in het Waasland.

“Veel zal afhangen van die match. De drie punten zijn een must. Ander- zijds: Lokeren gaat niet nog vier keer winnen, hé”, besloot een optimisti- sche Bolat.

klotebal Na de match moesten alle spelers langs het vak van de Antwerpsup­porters passeren om naar de kleedkamer terug te keren. Toen de thuisploeg het veld verliet, werd ze uiteraard getrakteer­d op een hevig fluitconce­rt. Bij de passage van Joren Dom, die eerst met zijn ploegmaats van een ereronde had genoten, kreeg die wél een staand applaus van zijn gewezen supporters.

“Toegezonge­n worden door zowel Beerschot Wilrijkfan­s als door Antwerpsup­porters, dat is pas genieten”, reageerde een gelukkige Dom. “Het bezorgde me een fantastisc­h gevoel. Voor de eerste derby veertien dagen geleden op de Bosuil, wist ik niet goed waaraan ik me mocht verwachten. Ik denk dat nog niet veel spelers die overstapte­n tussen beide Antwerpse clubs, dit hebben mogen meemaken. Ik ben trots en ik ben alle supporters er dankbaar voor.”

“Grote kansen hebben we vandaag niet gekregen. Ik kan dus leven met dit gelijkspel, zeker gezien het verschil in budget tussen beide teams. Ik kon bijna zelf scoren met een schot uit de tweede lijn. Ik zag die bal al binnen gaan, maar het was net niet. Jammer. Natuurlijk had ik dan gejuicht. Het zou van weinig respect voor de supporters van mijn huidige club getuigen, mocht ik dat niet gedaan hebben.”

 ?? FOTO'S BELGA ?? Guillaume François zet zich door en troeft Van Damme af. Bolat duikt zeer alert in de voeten. Losada haalt uit vanop zo’n 25 meter. De bal krijgt een mooie curve mee. Bolat moet alles uit de kast halen en duwt in corner. Diarra pakt uit met een...
FOTO'S BELGA Guillaume François zet zich door en troeft Van Damme af. Bolat duikt zeer alert in de voeten. Losada haalt uit vanop zo’n 25 meter. De bal krijgt een mooie curve mee. Bolat moet alles uit de kast halen en duwt in corner. Diarra pakt uit met een...

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium