Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“De hele ploeg is gegroeid”

- (stdr)

Als de uitslag billijk was en doelmannen Romo en Bolat bepalende factoren waren, dan kon je ook stellen dat Sébastien Siani de beste veldspeler was op het Kiel.

De controlere­nde middenveld­er kwam pas in januari naar de Bosuil, maar Siani is steeds meer bij de Great Old. Technisch én fysiek sterk, vista te over en een prima pass. Siani doet dit Antwerp beter draaien.

“Sinds ik hier ben, zie je dat we zeker voor

incontourn­able de rust steeds heel wat kansen krijgen. Ook op het Kiel, ja, waar we al meteen twee keer hadden moeten scoren. Maar dat scoren voor de rust, dat gebeurt niet altijd, waardoor we het onszelf nog moeilijk maken. Een gebrek aan efficiënti­e, al blijft het belangrijk­ste feit toch dat we de derby niet verloren.”

Zelf behoort de middenveld­er inmiddels tot de betere bij Antwerp, en dat al weken. “De hele groep is gegroeid”, bleef Siani bescheiden. “We voetballen meer, hé. En je weet: als je de bal een minuut bijhoudt, moet tegenstand­er een minuut lopen, wat hen moe maakt

Siani blikte ook al even vooruit naar de uitmatch in Lokeren: “Thuis hadden we moeten winnen ondanks die 1-2-nederlaag, maar ook toen ontbrak de efficiënti­e. Hoe dat komt? Geen idee. Ach, positief is dat we niet met 4-0 verloren zoals in Sint-Truiden.”