Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We hopen snel aan de slag te kunnen”

-

Zowat 48 uur nadat hij Lierse had overgenome­n, zat David Nakhid zaterdagav­ond in de eretribune van het Guldenspor­enstadion. Geflankeer­d door vrouwlief en toekomstig sportief directeur Manu Karagianni­s volgde hij met argusogen de wedstrijd van de Pallieters.

Heel zette David Nakhid zijn eerste officiële stapjes bij Lierse. Zo had hij het ook aangekondi­gd. De nieuwe sterke man maakte na de match wel tijd voor een vriendelij­ke babbel, maar écht praten en zijn toekomstpl­annen ontvouwen wil hij pas nadat Lierse de licentie op zak heeft steken. Dat officiële papier blijft tot nader order de rode draad rond de overname. Geen licentie, geen deal.

“Het blijft inderdaad wachten op die zekerheid”, bevestigde Nakhid. “We zullen de komende dagen nog kunnen gebruiken om ons werk af te ronden, maar we geloven in onze kansen. Ja, ik ga komende donderdag uiteraard mee naar het BAS

low profile

(Belgisch Arbitrageh­of voor de Sport, red.),

waar we onze toekomstpl­annen met Lierse zullen verduideli­jken. Het worden dus nog enkele stressvoll­e dagen om alles rond te krijgen, maar dat hoort erbij. Het is nu aan ons om het dossier voldoende te stofferen. Deze club leeft en heeft een toekomst. Dat willen we duidelijk maken.”

Dat Lierse niet dood is, mocht David Nakhid zelf aan den lijve ondervinde­n. Op het veld zag hij een gretig elftal het Kortrijk best lastig maken, in de tribune zorgde het bezoekersv­ak voor de nodige animo.

“Zeker dat laatste heeft me heel erg gecharmeer­d”, glunderde Nakhid. “Knap toch hoe de fans negentig minuten lang achter hun ploeg bleven staan en voor een positieve ambiance zorgden. Die sfeer moeten we straks ook in een goedgevuld Lisp zien te krijgen. Al zijn dat zorgen voor later. We moeten stap voor stap zetten en de eerste opdracht is nu dus onze licentie halen.”

Pas daarna kan kersvers sportief directeur Manu Karagianni­s aan de slag met de uitbouw van de kern voor volgend seizoen en zal ook David Nakhid zelf zijn accenten op het Lisp kenbaar maken.

“Ja we willen zeker een nieuwe wind doorheen Lierse laten waaien en hebben plannen. Maar we moeten eerst de beslissing van het BAS afwachten of we ze wel mogen uitvoeren”, klonk het nederig.

“We wagen ons heus niet op onbekend terrein. We kwamen eerder al een paar keer naar Lierse kijken. Incognito? Niet helemaal. We bleven gewoon op de achtergron­d. Zo hoort het ook nu nog, denk ik. Al hopen we snel aan de slag te kunnen.”

 ?? FOTO BELGA ?? Jan Van Elst, CEO van Lierse, begroet David Nakhid in Kortrijk. Tussen hen in Manu Karagianni­s, ex-speler bij onder meer Antwerp, en straks sportief directeur van Lierse.
FOTO BELGA Jan Van Elst, CEO van Lierse, begroet David Nakhid in Kortrijk. Tussen hen in Manu Karagianni­s, ex-speler bij onder meer Antwerp, en straks sportief directeur van Lierse.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium