Gazet van Antwerpen Stad en Rand

De comebackki­ds

Applauswis­sel en eerherstel voor Najar en Deschacht

- (thst, bvv, fbu)

Met Andy Najar en Olivier Deschacht pakte Hein Vanhaezebr­ouck uit met twee comebackki­ds in de basis. Voor allebei werd het een terugkeer in schoonheid. Eerherstel voor ancien Deschacht en een oververdie­nde applauswis­sel voor publieksli­eveling Najar.

Uit het oog, maar nooit uit het paarswitte hart. Meer dan zeven maanden na zijn laatste optreden (op Bayern München in de Champions League) vierde Andy Najar tegen Charleroi zijn langverwac­hte terugkeer bij paarswit. Een comeback die na 67 minuten werd afgesloten – en vooral bekroond – met een staande ovatie. Ook bij zijn ploegmaats. “Hij speelde alsof hij nooit is weggeweest. Aan niets kon je merken dat hij meer dan een half jaar aan de kant heeft gestaan”, vond Josué Sa. “Andy was fantastisc­h”, ging Kenny Saief akkoord. “Na acht maanden blessurele­ed meteen zo’n topmatch spelen, daar kan je alleen maar heel veel respect voor hebben.”

Zelf blijft Najar er bescheiden bij. De Hondurees wil eerst nog een aantal matchen bevestigen voor hij het verhaal over de donkerste maanden van zijn carrière kwijt wil in de media.

“Maar hij was echt geraakt door die applauswis­sel”, wist Saief. “Na de match was hij gewoon zichzelf. Een beetje verlegen zelfs. Hij vond niet eens dat hij zo’n topmatch had gespeeld.”

“Niet simpel op zijn leeftijd”

Ook Hein Vanhaezebr­ouck had lof voor de terugkeer van Najar. Maar nog opvallende­r waren de lovende woorden over de man die hij amper enkele maanden geleden nog naar de B-kern had gestuurd. “Chapeau voor Najar, maar ook chapeau voor klonk het bij Vanhaezebr­ouck. “Zolang niet gespeeld, zo weinig ritme en toch meteen zo’n goede match. En dat op zijn 37e. Ik kan erover meespreken: als je op oudere leeftijd zoiets meemaakt, is het niet simpel om op zo’n manier terug te keren.”

Oli”,

 ??  ??
 ?? FOTO RR ??
FOTO RR

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium