Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We geven geen cadeaus”

- (bvv) (fbu, bvv)

Te gemakkelij­k

Toch was Charleroi niet kansloos. Zeker na de 20 leek het te beseffen dat Anderlecht te pakken was. “Het was jammer dat we wat kansen misten, maar je moet ook rekening houden met de kracht van de tegenstand­er. Het zal de komende dagen wel over de stilstaand­e fases gaan, maar Anderlecht had gewoon meer lengte dan ons”, klinkt het bij Mazzu.

Charleroi leek met 00 de rust in te gaan, maar kreeg dan toch het deksel op de neus. “We slikken dat doelpunt voor rust te gemakkelij­k. Zaten mijn spelers al met hun hoofden bij de rust? Geen idee, ik ga geen zondebok zoeken. Maar feit is dat Gerkens veel te veel vrijheid kreeg.”

Drie weken geleden al hoopte Vanhaezebr­ouck in deze play-offs “toch nog één keer een beetje dichter bij Club Brugge te komen.” Dat is na de 2 op 6 van Club en de zege van Anderlecht tegen Charleroi gelukt: Anderlecht staat nu op 5 punten. En zondag is het Club Brugge - Anderlecht, kan paars-wit dus op twee punten komen.

Pieter Gerkens liet zich alvast uit dat dan misschien nog alles mogelijk is, Josué Sa probeerde ook: “Volgende match willen we ook winnen. Twee weken geleden waren we dood, als we volgende week winnen, zal iedereen zeggen dat we kampioen kunnen worden.” Zijn coach in elk geval niet. “Vijf punten ophalen in vier matchen is zwaar. Ik blijf zeggen dat Club Brugge de verdiende kampioen zou zijn. Wij

Het zal toch niet waar zijn…? hadden met het oog op de tweede plaats gezegd: onze drie thuismatch­en winnen en we gaan er niet ver vanaf zijn. De twee uitmatchen zijn extra, zonder druk. Maar dat wil niet zeggen dat we het hen gaan cadeau geven. En ze kunnen in elk geval tegen ons nog geen kampioen spelen. We zijn nu goed bezig, we gaan er alles aan doen om er een sterke match neer te zetten.”

Dat Anderlecht – dat zondag wel de geschorste Saief moet missen, maar eindelijk zijn draai heeft gevonden – mits winst Club Brugge echt kan doen twijfelen, wil hij niet gezegd hebben. Dat Anderlecht net te laat zijn draai heeft gevonden, ook niet. Dat lacht hij weg. “Ben jij een waarzegger dan?”

 ?? FOTO BELGA ??
FOTO BELGA

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium