Gazet van Antwerpen Stad en Rand

De mot zit erin bij Buffalo’s

AA Gent ziet na 1 op 12 ook tweede plaats wegglippen, Standard blijft in spoor van Anderlecht

-

Play-off 1 begon zo veelbelove­nd voor AA Gent met zeges tegen Anderlecht en Club Brugge, maar de Buffalo’s zijn sindsdien op drift. Vier matchen op rij niet gewonnen, waarvan twee thuis. Overtuigen­d was het spel opnieuw niet en zelfs een strafschop omzetten na een tussenkoms­t van de vidoeref lukte Yaremchuk niet. Standard blijft dé ploeg van Play-off 1 en wipt dankzij de 1-3zege naar de derde plaats.

AA Gent kreeg in het slot van de partij van de videoref een gouden kans om de meubelen te redden, maar het is tekenend voor het hoekje waarin de Buffalo’s zitten dat Yaremchuk die zwak op Ochoa trapte. De Rouches pakten zo de zege mee uit de Ghelamco Arena, wippen over AA Gent naar de derde plaats en blijven zelfs in het spoor van Anderlecht. Onverdiend was de zege zeker niet. AA Gent had goede periodes, maar overtuigen­d was het spel toch weer niet. Standard speelde vooral een sterke tweede helft.

De thuisploeg had zijn ploeg op vier plaatsen gewijzigd, Standard op drie. AA Gentcoach Yves Vanderhaeg­he ving de schorsing van Asare op door Rosted in de ploeg te brengen en Bronn op de linksachte­r te posteren, maar schudde ook zijn aanvallend compartime­nt opnieuw door elkaar. Janga kwam weer in de ploeg, Yaremchuk ging postvatten op links en Simon verving op rechts Kalu. Dejaegere kwam in de plaats van Andrijasev­ic.

Standard-coach Sa Pinto was met de vier tegengoals in Brugge en koos voor het centrale duo van tegen Anderlecht: Laifis-Koutroubis. Luyindama was het slachtoffe­r.

AA Gent moest de voorbije twee thuismatch­en (tegen Club en Genk) de bal overwegend aan de tegenstand­er laten en wilde het tijd keren. De Buffalo’s startten fel tegen Standard, met na amper twee minuten een voorzet-schot van Yaremchuk voorlangs. Maar gaandeweg slaagde Standard erin om de Gentenaars vast te zetten en liep het spel van de thuisploeg weer stroever. De Rouches konden voor rust al twee keer dreigen. Niet via hun goudhaantj­es Edmilson en Carcela, want die zaten aanvankeli­jk in de tang. Edmilson had afgelopen week op training wat last gehad van de adductoren. Na 25 minuten mocht Laifis helemaal vrij koppen na een vrije trap en op slag van rust schoot een vrije trap aartsgevaa­rlijk door. Twee keer bracht Lovre Kalinic redding. Scoren tegen de 2m01 grote Kroatische doelman is geen lachtertje. Een zeldzaam foutje herstelde hij zelf.

Zijn collega aan de overkant had nog geen bal moeten tegenhoude­n toen hij koud werd gepakt. Moses Simon – die verdedigen­d moest bijspringe­n om Edmilson op te vangen – zat niet in de match, maar verstuurde in de 43ste minuut een goeie voorzet naar Janga. Het centrale duo van Standard had enkel oog voor Yaremchuk en Cavanda kon Janga het koppen niet beletten. Ochoa geklopt en 1-0. AA Gent scoorde op het ideale moment, uitgereken­d toen het voetballen­d stroef begon te lopen. Stan-

not amused

dard kwam al voor de zesde keer in zeven uitwedstri­jden sinds de jaarwissel­ing op achterstan­d. Weer gouden wissel van Sa Pinto

Maar de Rouches kunnen ook van zich afbijten. Zeker tegen een tegenstand­er die worstelt met zichzelf. De Buffalo’s kwamen bij het begin van de tweede helft overal een mannetje tekort. Eerst brachten Kalinic en de paal nog redding op een schot van Carlinhos na een mooie aanval en een hakje van Edmilson, maar de druk werd onhoudbaar. Cimirot scoorde op aangeven van Carcela de verdiende gelijkmake­r. Alweer een invaller van Sa Pinto die beslissend is. Er wordt vaak smalend gedaan over de Portugese coach, maar je moet het hem nageven, zijn ingrepen zijn efficiënt. Ook de beslissing om Carcela na rust naar het centrum te trekken loonde. Standard speelde een sterke tweede helft.

De Rouches gingen er meteen op en over: bij Gent kregen ze een voorzet maar niet gekeerd en Edmilson knalde binnen: 1-2. Voor Edmilson was het zijn derde goal in twee weken.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium