Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Wat een goede instelling”

- PLAYOFF 2B 6E SPEELDAG

Hoewel Lokeren stevig aan de leiding staat in poule B van Play-off 2 weigerde het vorige week al aan groepswins­t te denken. Na de eenvoudige zege op het veld van Eupen begint het dromen van een finaletick­et nu toch een beetje.

Onder impuls van het ijzersterk­e duo Marecek-Cevallos leidde Lokeren – vooral voor rust – de Panda’s naar de slachtbank. Op cruisecont­rol, heet dat dan. “Totaalvoet­bal. Dit is zoals we het willen zien”, straalde Peter Maes.

Lokeren is nu al zes wedstrijde­n op rij ongeslagen. Iets waar het dit seizoen nog niet in slaagde. Resultaat: 14 op 18, twaalf gemaakte doelpun- ten en amper vijf tegentreff­ers. In tegenstell­ing tot de reguliere competitie staat er eindelijk een ploeg op het veld, mét vertrouwen. Neen, dit mogen ze daar niet meer uit handen geven. “Mijn spelersgro­ep denkt in ieder geval al aan groepswins­t”, bekent Maes, die zelf de ambitie nog niet wil uitspreken. “Als ik ze met die instelling zie voetballen... Voor het eerst dit seizoen zetten we eens een reeksje neer. Ik heb sommige jongens de voorbije weken zien groeien. We werken keihard aan onze identiteit.”

Dankzij deze zege behoudt Lokeren een voorsprong van vier punten op de eerste achtervolg­ers. De finale op woensdag 23 mei komt steeds dichterbij. Wie houdt dit Lokeren nog van groepswins­t?(whb)

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Söder verschalkt Niasse: 0-1.
FOTO PHOTO NEWS Söder verschalkt Niasse: 0-1.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium