Gazet van Antwerpen Stad en Rand

HALVE FINALES (TERUG)

Waarom de flaterende Real Madriddoel­man Keylor Navas boven alle kritiek verheven is

-

Als Bayern München morgen nog hoop koestert om de finale van de Champions League te bereiken, dan is dat omdat bij Real Madrid ene Keylor Navas (31) in doel staat. De Costa Ricaan ging in de fout in de kwartfinal­e en in de heenmatch van de halve finale. De Madridsupp­orters hebben er genoeg van en het bestuur probeert hem al drie jaar lang van de hand te doen. Maar allemaal tevergeefs, zolang Zinédine Zidane het voor het zeggen heeft.

Nauwelijks had de Nederlands­e ref Björn Kuipers het eindsignaa­l geblazen of linksachte­r Marcelo sprintte naar de doelman toe. Hij sprong in de armen van de ontroerde Keylor Navas. Ze hadden het weer geklaard. De Braziliaan en de Costa Ricaan zijn beste vrienden in de kleedkamer van Real Madrid. Als de ene in nood zit, helpt de andere hem eruit.

De goal van Marcelo wiste vorige woensdag in de Allianz Arena de vroege misser van Navas uit. Joshua Kimmich kon vanuit een scherpe hoek scoren aan de eerste paal. De rechtsacht­er van Bayern München was het mannetje van Marcelo. Beide vrienden hadden dus samen schuld aan de 1-0 van de Duitsers.

Terwijl ze elkaar omarmden, lieten ze de emoties de vrije loop. Toen Madrid vorig jaar La Liga won, scheerde de Braziliaan het hoofd van zijn doelman kaal. De erg gelovige Navas was een weddenscha­p aangegaan ten voordele van zieke kinderen. Bij een titel ging zijn haar eraf. Op 26 mei kunnen beide vrienden nog iets veel straffers presteren: drie keer op rij de Champions League winnen.

Drie minuten te laat

Niemand had zoiets ooit voor mogelijk gehouden op 31 augustus 2015, de dag dat Real Madrid David De Gea uit Manchester United probeerde weg te halen. Een jaar eerder was Keylor Navas, na de succesvoll­e wereldbeke­r met Costa Rica, voor 10 miljoen euro naar de Spaanse hoofdstad getrokken. Als doublure voor Iker Casillas,

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium