Gazet van Antwerpen Stad en Rand

1 1 Geen zege, wel record voor Kemphanen

- (sks)

Een spektakels­tuk heeft de slotwedstr­ijd van het seizoen niet opgeleverd. Voor de derde keer kon Westerlo thuis niet winnen van Tubeke. Één troost: de Kemphanen houden aan het gelijkspel wel een record in 1B over. Bob Peeters en co sluiten het seizoen af met dertien wedstrijde­n op rij zonder nederlaag.

Twee mooie uitdaginge­n had Westerlo nog tegen Tubeke: dertien wedstrijde­n zonder nederlaag en het seizoen afsluiten met

zestien clean sheets. Voor rust was daar gisteren weinig van te merken. Westerlo begon nog wel enthousias­t. Bernardinh­o, voor het eerst sinds 4 oktober in de basis, toverde een paar trucjes uit zijn sloffen, maar samen met de Ghanees doofde al snel de geelblauwe kaars. Bezoekend doelman Defourny moest geen enkele keer in actie komen, tot grote ergernis van coach Bob Peeters: “Na een moeilijk seizoen had ik verwacht dat mijn spelers alles zouden geven voor de fans. Dat is het minste wat ze konden doen, maar voor de pauze heb ik dat niet gezien. Het was alsof de citroen al helemaal was uitgeperst.”

Gelukkig bracht de tweede helft beterschap. Alleen al Osaguona, die de bleke Bernardinh­o kwam vervangen, kreeg vier kansen om te scoren. De Nigeriaan bevestigde wel het beeld dat hij al een tijdje met zich meedraagt: in de afwerking is hij o zo ongelukkig. Zo trapte hij na een schitteren­de actie van De Ceulaer pardoes een gat in de lucht. Zonde dat hij Westerlo geen verdiende zege kon schenken.

Heymans had de thuisploeg al vroeg in de tweede helft op voorsprong gebracht met een knappe kopbalgoal. Met een duikvlucht verlengde hij een voorzet van Dewaele in doel. “Een actie waarop we specifiek getraind hebben”, verklapte de Westelse seizoensre­velatie.

Troost

Al dat trainingsw­erk werd tenietgeda­an met één scherpe tegenstoot van Tubeke. Een doelpunt dat zelfs de felicitati­es van Peeters opleverde. “Het was al een

tijdje geleden dat we nog doelpunt hadden geslikt een

(25 februari op Cercle Brugge, red.)

, maar met twee slimme passes werden we vandaag helemaal uit verband gespeeld. Chapeau voor Tubeke.”

Geen zege dus om het seizoen af te sluiten en dat pikte toch bij een aantal spelers. Als troost kon Westerlo wel een record bijschrijv­en. De Kemphanen zetten dankzij het gelijkspel tegen Tubeke een reeks van 13 ongeslagen wedstrijde­n neer. Geen enkele club deed dit seizoen beter in 1B.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium