Gazet van Antwerpen Stad en Rand

De Ceulaer stopt als profvoetba­ller

- (sks)

toen nog onbetwist in doel.

Maar het Spaanse monument brokkelde sneller af dan verwacht. Toen Rafa Benitez in juni 2015 het roer in handen kreeg, bedankte hij Casillas voor bewezen diensten en Navas promoveerd­e tot eerste doelman. Tenminste, dat werd hem verteld. Want achter zijn rug zette voorzitter Florentino Pérez alles op alles om de ‘nieuwe Casillas’ naar Madrid te halen. En dat kon alleen De Gea zijn. Een geboren Madrileen, succesvol bij Manchester United en het grootste Spaanse keeperstal­ent voor de volgende tien jaar.

Op 31 augustus 2015 stond Keylor Navas op als op een normale dag.

“Niemand had mij iets verteld. Tot ik in de namiddag plots telefoontj­es begon te krijgen. Dat er toch nog iets kon gebeuren. Dat ik attent moest blijven en mijn telefoon zeker niet mocht uitschakel­en.”

Benji De Ceulaer heeft tegen Tubeke zijn laatste minuten als profvoetba­ller gespeeld. De 34-jarige aanvaller stopt na een loopbaan van zestien jaar, die in 2002 begon bij Sint-Truiden. Daarna voetbalde hij nog voor RKC, Feyenoord, Lokeren en Genk. De Ceulaer wil zich nu volledig focussen op zijn persoonlij­ke zaak. Met Fitness Boutique by Benji springt de Limburger op de kar van personal training. De Ceulaer blijft nog wel actief als voetballer op een lager niveau.

Uitslagen

 ?? FOTO'S EPAEFE, AFP ??
FOTO'S EPAEFE, AFP
 ?? FOTO BELGA ?? De Ceulaer tijdens zijn laatste minuten als prof.
FOTO BELGA De Ceulaer tijdens zijn laatste minuten als prof.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium