Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Boost(je) voor Benteke

- Crystal Palace Leicester City

Hoera, Christian Benteke scoorde voor het eerst in drie maanden. Maar helaas, hij mocht bij Crystal Palace weer maar vijf minuten meedoen tegen Leicester. Als het aan dit tempo blijft doorgaan, kan hij bondscoach Martinez niet overtuigen om hem mee te nemen naar het WK in Rusland.

Feest in Selhurst Park zaterdag, waar Crystal Palace Leicester City belachelij­k maakte en nu zo goed als zeker is van het behoud. Hét moment van de middag, als we de tweetende fans ten minste mogen geloven: het laatste doelpunt. De 5-0, getekend Christian Benteke. Niet de goal op zich – Benteke scoorde simpelweg vanaf de stip –, maar wel het totale plaatje. Nadat de 27-jarige spits de penalty had uitgelokt, kregen de spelers op het veld instructie­s van de coach. Roy Hodgson gaf via rechtsback Ward door aan strafschop­nemer Milivojevi­c dat Benteke zélf mocht trappen. De kapitein en ex-middenveld­er van Anderlecht vond dat geen probleem, gaf de bal aan de Belg en aaide nog eens over zijn bol. Benteke, bezongen door duizenden fans, trapte gewoon rechtdoor en trof raak, ook al gleed hij nog uit. De felicitati­es en knuffels van zijn ploegmaats waren oprecht.

Oef, moet Benteke hebben gedacht. Eindelijk nog eens op het scorebord, dat was al geleden van 30 januari op West Ham. Een mentale opsteker na wat je gerust rotmaanden mag noemen. Begin 2018 gaf hij nog enkele belangrijk­e assists, maar nadien bleven de goals uit en vielen de resultaten tegen. Nadat Roberto Martinez hem eind maart voor het eerst in zes jaar uit de selectie van de Rode Duivels liet, liep zijn vertrouwen een nieuwe deuk op toen hij tegen ex-club Liverpool twee grote kansen miste. Door een kleine liesblessu­re verdween hij vervolgens uit de ploeg. 19 minuten, 9 minuten en zaterdag 5 minuten: de invalbeurt­en worden ook almaar korter – concurrent Zaha doet het dan ook uitstekend diep in de spits. Maar het spreekt voor zich: deze goal, nog maar zijn derde van het seizoen, doet meer dan deugd.

Michy en Origi

Enig probleem: Benteke heeft nog maar twee kansen om zich te tonen. Palace trekt eerst naar Stoke en sluit dan zijn seizoen af tegen West Brom. Hodgson verklaarde zich ondanks het gebrek aan goals altijd tevreden over zijn prestaties, maar waarom zou hij na deze 5-0 zijn ploeg wijzigen? Een probleem dus, met oog op het WK. Benteke wil absoluut naar Rusland, ook omdat hij het vorige WK miste door een blessure, maar het wordt moeilijk. Hij hoopt nu nog twee keer te schitteren en moet vervolgens hopen dat de concurrent­ie faalt. Divock Origi (23) stond bij Wolfsburg eindelijk nog eens in de basis, maar staat ook al sinds begin februari droog. En Michy Batshuayi (24) staat door zijn enkelbless­ure nog een tijdje langs de kant.

Intussen wordt er ook al duchtig gespeculee­rd over Benteke’s toekomst. Niet dat hij per se weg wil, maar na zes seizoenen in de slopende Premier League staat hij wel open voor iets nieuws. Hodgson drukte voorlopig alle geruchten de kop in. “Christian heeft hier nog een contract en we hopen gewoon dat hij zijn vorm terugvindt van het voorjaar van 2017”, zei hij in de Engelse pers. “Van een vertrek is momenteel geen sprake.”

(tot 2020, red.)

 ?? FOTO ISOPIX ??
FOTO ISOPIX

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium