Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Na zes jaar eindelijk weer kampioen

- Setstanden:

Na zes jaar wachten is Maaseik opnieuw landskampi­oen. Het doorbrak op autoritair­e wijze de Roeselaars­e hegemonie: 3-0 in een best of five, twee thuisoverw­inningen zonder setverlies. De architecte­n van dit succes zijn sportief directeur Wout Wijsmans en coach Joel Banks, die een nieuw, onervaren team in elkaar boksten. “Altijd al geweten dat dit een topploeg is. Maar dat we al meteen kampioen zouden worden?”

Net als in de eerste thuiswedst­rijd van deze finale liet Maaseik er zaterdag geen twijfel over bestaan wie de beste ploeg was. Tuerlinckx en co stapelden de fouten op, terwijl kapitein Jelte Maan het Maaseikse schip op koers hield. Omstreeks 22.15u knalde Kamil Rychlicki het tweede wedstrijdp­unt net buiten het bereik van Ruben Van Hirtum en de Steengoed Arena barstte uit zijn voegen: de vijftiende titel in de Maaseikse clubgeschi­edenis was een feit.

“Ik kan niet genoeg benadrukke­n hoe hard wij hebben gewerkt”, aldus een met champagne overgoten sportief directeur Wout Wijsmans. “De overmacht waarmee we deze titel pakken, geeft aan dat we op de juiste weg zitten. Ik had niet verwacht dat we dit seizoen al kampioen zouden worden. Maar dat dit een topploeg is, daar ben ik altijd van overtuigd geweest.”

Wijsmans prijst ook de impact van coach Joel Banks, die zich in zijn eerste seizoen al onsterfeli­jk heeft gemaakt. “Ongeloofli­jk wat hij meteen neerzet op dit niveau. Joel is van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat met volleybal bezig. Ondanks het moeilijke seizoensbe­gin is hij blijven geloven in ons project. Wij zijn een goeie tandem. Dit succes smaakt dan ook naar meer.”

Winst in de eerste editie van de League Trophy, finalist in de Beker van België, top twaalf en ei zo na top zes in de Champions League en nu de Belgische titel. In zijn eerste seizoen als hoofdcoach pakte Banks zowaar bijna de

“Het resultaat van teamwork“, aldus de immer bescheiden trainer. “Wout en ik hebben een ploeg samengeste­ld uit spelers die niet peperduur zijn, maar wel alles willen geven voor deze club. Ik heb veel gehamerd op teamwork. Ik heb geen ploeg waarin maar één of twee spelers alle punten maken. Iedereen heeft zijn steentje bijgedrage­n.”

En waar ziet Joel binnen tien jaar?

“Hopelijk nog altijd als profcoach, met mijn familie dicht bij me. Ik hou van volleybal, het is de mooiste sport die er is. En bij Maaseik zijn alle ingrediënt­en aanwezig om mijn dromen waar te maken.”

treble.

Banks

25-23, 25-18, 25-22.

zichzelf

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium