Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Twee overwinnin­gen op drie dagen leiden naar zesde plaats

Kangoeroes Willebroek doet geweldige zaak tegen Limburg United

- (cpm)

Kangoeroes Willebroek Limburg United

KORFBAL

97 91

Wat een back to back speeldag voor Kangoeroes Willebroek! De Rupelploeg nam na twee attractiev­e wedstrijde­n evenveel keer de maat van Limburg United en nestelt zich naast de Limburgers op de zesde plaats. “We spelen met veel vrijheid. De sleutel tot succes”, aldus uitblinker Keyon McNeail.

Net als de thriller vrijdagavo­nd in Hasselt eindigde de wedstrijd 24 uur later in Willebroek met een hoge score. Ditmaal nam Kangoeroes Willebroek wel enkele keren afstand en leek de partij in het derde kwart bij een 69-55-tussenstan­d beslist. “Omdat we defensief nog fragiel zijn, kon Limburg United met een remonte uitpakken”, zei Kangoeroes­coach Yves Defraigne.

De Rupelploeg was de hele partij baas en had via een bijna niet missende Thomas Creppy (17 punten, 7 op 8 shots), Pape Badji (19 punten, 9 rebounds), Kwan Cheatham (20 punten, 7 rebounds) altijd de leiding: 2623, 52-45 (rust) en 77-69 na drie kwarts. In het slotschuif­je kon Limburg United, zonder Joe Rahon (bil), via Jordan Heath (ex-Kangoeroes), Wen Mukubu en bommen van Tate Unruh nog milderen naar 95-91. Een spannend slot kondigde zich aan, maar uitblinker Keyon McNeail (22 punten, 5 assists) leidde Kangoeroes Willebroek naar winst.

“Een verdiende zege en belangrijk met het oog op een definitiev­e plaats in de top acht en de play-offs”, lachte de Amerikaans­e guard Keyon McNeail. “Ja, we staan nu mee zesde en gaan in de zes resterende wedstrijde­n van de reguliere fase op zoek naar een hoog zo mogelijke positie. We spelen sinds de aanstellin­g van coach Yves Defraigne met veel vrijheid, in combinatie met de nodige discipline. Dat levert een toffe cocktail op en brengt veel zeges.”

Defraigne mildert de euforie. “Defensief moet het veel beter. We slagen er op dat vlak nog niet in een lange periode genoeg intensitei­t te brengen. Maar het is al beter. Deze schitteren­de groep pikt het stilaan maar zeker op.”

Als Limburg United komend weekend in een nieuwe back to back tweemaal verliest van leider Oostende en Kangoeroes Willebroek één keer juicht tegen Okapi Aalstar, staat het alleen zesde.

 ?? FOTO GOYVAERTS ?? Lachende gezichten bij Kangoeroes Willebroek na twee zeges op drie dagen tegen Limburg United.
FOTO GOYVAERTS Lachende gezichten bij Kangoeroes Willebroek na twee zeges op drie dagen tegen Limburg United.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium