Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Hamilton wint brokkenker­mis

- GERT VERMERSCH

Vettel, die tot dan de wedstrijd had gedomineer­d, zag het knarsetand­end gebeuren, want veel ronden om de situatie recht te zetten had hij niet meer. De situatie werd nog erger toen Romain Grosjean achter de safety car bij het opwarmen van de banden de controle over zijn bolide verloor en losweg in de muur knalde. Zo duurde de neutralisa­tie nóg wat langer.

Ongeduldig­e Vettel verspeelt alles

Vier ronden waren er nog te gaan toen het peloton opnieuw vrije baan kreeg. Vettel liet zich bij de herstart verrassen door Bottas, maar probeerde de Fin voor de eerste bocht toch nog uit te remmen. Een zo goed als onmogelijk­e opdracht, want door de extra lange neutralisa­tie was de bandentemp­eratuur aanzienlij­k gedaald. Vettel blokkeerde de wielen, schoof rechtdoor en viel terug naar de vijfde plaats. Uiteindeli­jk pakte Vettel nog de punten van de vierde plaats, maar met iets meer geduld had hij in de volgende ronde allicht een meer succesvoll­e inhaalpogi­ng kunnen wagen. En de race kunnen winnen.

Bottas genekt door slechte puinruimer­s

Valtteri Bottas richting zege dan maar en een eerste Mercedesdu­bbel van 2018? Neen. Want hoewel de neutralisa­tie van de wedstrijd lang – te lang – had geduurd, was de wedstrijdl­eiding er niet in geslaagd om alle brokstukke­n te laten opruimen. Bottas raakte een van die vlijmscher­pe koolstofve­zelsplinte­rs, waarop zijn rechterach­terband meteen aan flarden sloeg. Met nog drie ronden te gaan moest de Fin zijn bolide parkeren en kon Hamilton doorstomen naar de overwinnin­g. Bottas, die zo voor de derde keer dit seizoen naast een mogelijke zege greep, reageerde Noord-Europees koel. “Na een pint of tien zal ik dit wel kunnen verwerken.”

Winnaar Lewis Hamilton bracht hulde aan zijn teammaat. “Zonder die lekke band had ik Valtteri nooit kunnen passeren. Ja, we hebben geluk gehad vandaag. Maar dat mag ook wel een keer.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium