Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Hoge druk konden we niet blijven volhouden”

- KRISTOF SOMERS

Berchem Sport heeft de eerste amateurkla­sse uitgezwaai­d met een 2-0 nederlaag bij Lommel. Geelzwart verweerde zich knap, had tussen de vele kansen voor de leider door ook zelf op voorsprong kunnen komen en gaf uiteindeli­jk pas diep in de tweede helft toe aan de druk, die duidelijk te hoog was.

20 50 01 13 40 12 40 10

Zonder de geschorste Maluka Bimbo, van Kruijssen en Van Dooren, en met Verstraete­n en Mauro licht geblesseer­d op de bank, miste Berchem heel wat ervaring. Tegen het perfect op elkaar afgestelde elftal van Lommel resulteerd­e dat na een aftastend openingskw­artier in een hoop kansen. De Rooiploeg moest zich noodgedwon­gen beperken tot verdedigen en hopen dat er op een van de snelle tegenprikk­en zelf een doelpunt kon gemaakt worden.

Sterke Appels

Held van de dag werd niet voor niets doelman Bruno Appels. Negen keer had hij een prima reactie in huis op de pogingen van de autoritair­e leider in het klassement. Afstandssc­hoten, kopballen, één-tegen-één-situaties: Appels was ze allemaal de baas.

“Ik zei bij de rust nog tegen Bob

het is net een training, met al die ballen die op mij afkomen”, vertelt Appels na de match. “Dit was denk ik uit mijn hele carrière de match waarin ik het meeste werk op te knappen kreeg. Na die eerste reddingen had ik wel al snel het gevoel dat ze mij niet zomaar zouden passeren. Of Berchem schrik moet hebben dat ze mij in Lommel nu ook kennen? Ik denk niet dat zo’n ploeg op Bruno Appels zit te wachten. Al

(Peeters, de keeperstra­iner, red.): was het leuk om te horen dat zelfs hun supporters mij na een tijdje begonnen toe te zingen. Dat maakte ik nog nooit eerder mee.”

Diep in de tweede helft, nadat de thuisploeg er net twee verse krachten had ingebracht, plooide de verdedigin­g dan toch. De schuiver van Gaethofs verdween onder de glijdende Vande Velde en Appels in doel. “Het was jammer om na al die reddingen toch een tegengoal te slikken, maar we wisten ook dat Lommel diezelfde druk kon blijven ontwikkele­n tot zij op voorsprong zouden komen. Het

efficiënt, met een lage schuiver vanop links. Al had Carrez even voordien ook voor de 0-1 kunnen zorgen op aangeven van Zorbo, maar zijn trap strandde op de lat. In blessureti­jd trapte De Bruyn overhoeks de eindstand op het bord. was dus niet realistisc­h om te denken dat we dit konden volhouden”, aldus de doelman. “Als we zelf tot scoren waren gekomen, was er misschien nog wat hoop. In de tweede helft was het echter voor iedereen duidelijk dat onze beste krachten op waren. We hebben nog geprobeerd om een slotoffens­ief in elkaar te steken, maar het was niet gemakkelij­k om iets te forceren. Nu moeten we zo snel mogelijk de hoofden leegmaken en met verse moed aan volgend seizoen beginnen”, besluit Appels.