Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Deze ploeg komt in de geschieden­isboeken”

Rupel Boom kampioen na echte thriller Miguel Cobos (Rupel Boom)

- (pni) PETER NYS (pni)

Rupel Boom is kampioen. De Steenbakke­rs haalden het gisteren voor ruim tweeduizen­d toeschouwe­rs van SK Londerzeel en eindigen zo met vier punten voorsprong op Mandel. “Hopelijk kunnen we met hulp van de sponsors voor volgend seizoen nog een extra inspanning doen op de transferma­rkt.”

32 30 31 11 42 43 31 05

Achteraf bekeken was Rupel Boom sowieso kampioen geweest, want concurrent Mandel verloor met 4-2 op Sint-Niklaas. Maar een titel smaakt nog veel beter met een zege op zak. “Ik moet zowel Sint-Niklaas als Londerzeel bedanken voor hun sportivite­it”, zegt Urbain Spaenhoven. “Ze hebben allebei hun sportieve plicht gedaan. Sint-Niklaas klopte Mandel, wat niet evident is. En Londerzeel is hier ook tot het uiterste gegaan. We hebben de overwinnin­g niet cadeau gekregen. De voldoening is des te groter nu. Ik had mijn spelers geprikkeld door te stellen dat ze nog niks gewonnen hadden in hun carrière. Als ze over tien à vijftien jaar op hun loopbaan terugkijke­n, zijn het vooral de prijzen die in het oog moeten springen. De vorige generatie die in de geschieden­isboeken van de club staat is die van Jerry Poorters en Frank Magerman, maar dat is al een hele tijd geleden. Die jonge bende heeft nu een nieuwe pagina toegevoegd en daar ben ik zeer trots op. Ik denk dat er op dit niveau nog maar zelden een ploeg met zo’n lage gemiddelde leeftijd de titel heeft gepakt.”

Stress

Het bleef wel heel lang spannend. “Het was een match in de lijn van ons seizoen, met veel kansen en goals. We zijn de vlotst scorende ploeg van de reeks. Dat we Londerzeel twee keer terug in de match lieten komen, lag voor een stuk aan de stress. De spelers zijn het niet gewoon om onder zo’n druk te spelen. Maar we hebben de overwinnin­g over de streep getrokken en zijn de verdiende kampioen.”

Een kampioen die wel nog niet zeker is van promotie. “En dat drukt wat mij betreft op de feestvreug­de”, bekent Spaenhoven. “De spelers hebben daar minder last van. Die zijn jong en gaan volledig op in het feestgedru­is. Heel wat spelers zoeken straks ook andere oorden op en speelden hun laatste

beek tot 4-3 milderde. Maar intussen liep het bericht binnen dat concurrent Mandel 4-2 achter stond op Sint-Niklaas en kon er de thuisploeg niks meer gebeuren. match voor Rupel Boom. Maar ik denk al een stap verder en zit met mijn gedachten al bij die uitspraak van het BAS. In principe gaan we altijd in het gelijk gesteld worden en stijgen we wel degelijk. En daarna? We willen geen tweede Berchem worden en meteen weer zakken. Maar een reeks hoger zullen we minder dominant kunnen spelen, dus dat wordt aanpassen voor iedereen. Maar we hebben al stevig ingekocht en hopelijk maakt de titel nog wat los bij de sponsors, zodat we nog een extra inspanning kunnen doen.”

61 57 55 53 51 50 48 43 41 40 37 36 33 28 26 17

26 23 18 18 17 17 16 13 13 13 12 11 11 11 6 3

Miguel Cobos opende de score en speelde alweer beresterk op het Boomse middenveld. Voor hem was dit de apotheose van twee fantastisc­he jaren. “Ik ga mijn tijd bij Rupel Boom nooit vergeten”, zegt Cobos. “Het dringt nog niet helemaal door dat we kampioen zijn, maar ik vind het wel een terechte beloning voor het vele harde werk van de voorbije twee jaar. Dit was een hele toffe groep die plezier kon maken maar er ook altijd stond als er moest geknokt worden. Ik kende dit seizoen veel blessurele­ed maar speelde wel de laatste tien matchen”, vervolgt hij. “We verloren niet meer en lieten de concurrent­ie achter ons. Ik hoop dat de club voor het BAS zijn licentie krijgt. Ik hoop volgend seizoen door te breken bij KV Mechelen maar zal geregeld nog eens binnen springen op Rupel Boom. We hebben met deze jonge groep een unieke prestatie neergezet.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium