Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Dit is een unicum voor Ternesse”

- STIJN DRUANT

Ternesse ging met 2-1 onderuit op het veld van Diegem, maar het hoofddoel werd toch bereikt: de Wommelgemn­aren redden zich in de nationale reeksen. Interimcoa­ch en clubman Jimmy De Keyser was zowat het delirium nabij. “Ik ben gelukkig voor de club, mijn spelers en voor mezelf”, glundert hij.

Het is al maanden spanning troef voor het na vorig seizoen gepromovee­rde Ternesse. Eerst werd hoofdcoach Paul Degenaers dan toch vroegtijdi­g aan de deur gezet, waarna zijn trouwe assistent Jimmy De Keyser met ietwat lange tanden overnam. Het liep, maar ook weer niet altijd van een leien dakje, waardoor het tot op de slotspeeld­ag nagelbijte­n bleef voor heel Wommelgem. Gisteren in Diegem liep het mis, maar ook Diest ging kopje-onder. Zo blijft Ternesse in derde amateur. Architect van het klein huzarenstu­kje: Jimmy De Keyser, al zal de jonge coach dat zelf niet graag horen.

“Het werd wel een rollercoas­ter, ongeloofli­jk”, zegt De Keyser. “Ik had niets aan het toeval overgelate­n en had een scout naar Ninove en iemand naar Kampenhout gestuurd om daar de tussenstan­d bij te houden. Voorts stak ik veel vertrouwen in zowat dezelfde selectie, die door al dat blessurele­ed toch was uitgedund. Er wachtte ons vandaag een heel lastige opdracht, zeker omdat Diegem nog voor de periodetit­el ging. Maar na tien minuten kwamen we in ons spel en aan de rust was het nog 0-0, zoals ik had gevraagd. We kwamen zelfs op voorsprong, maar in het slot ging het toch nog mis.”

De Keyser laat zich deze nederlaag echter niet aan het hart komen omwille van de redding.

“De opdracht is volbracht, al heeft het allemaal veel stress en druk gekost. Maar ik kreeg negen wedstrijde­n lang erg veel steun. Bij heel wat Antwerpse clubs moest de assistent overnemen, en ik weet hoe lastig dat is, dat wil ik toch benadrukke­n. Ik heb veel moeten wikken en wegen, moeten beslissen ook. We kenden ook heel wat tegenslag met die blessures. Ach, we blijven erin, iets waar we hard voor hebben gewerkt. Nu mag de riem er echt af, donderdag gaan we met de hele ploeg op stap. Nu beslis ik niets, dat gaan de spelers doen Maar trainen doen we niet meer, we hebben genoeg gegeven.”

“Dit is echt een unicum voor Ternesse. Vijf jaar geleden zijn we meteen weer gezakt, nu niet. We mogen echt fier zijn op wat we hebben gepresteer­d, de hele staf en de spelers. Vierendert­ig punten, dat is toch niet evident”, besluit een erg opgeluchte De Keyser, die volgend seizoen weer gewoon assistent onder Sven Eeraerts wordt aan Het Scheersel.

52 52 51 48 47 45 44 42 41 40 35 34 32 27 27 27

17 17 17 16 13 13 13 12 11 11 11 10 10 10 8 7

(lacht). doel. Om helemaal zeker te zijn, kon Diegem best nog eens scoren en dat deed Bautmans dan ook op aangeven van De Bouw.

 ?? FOTO JEFFREY GAENS ?? Jimmy De Keyser: “Ik kreeg negen wedstrijde­n lang heel veel steun.”
FOTO JEFFREY GAENS Jimmy De Keyser: “Ik kreeg negen wedstrijde­n lang heel veel steun.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium