Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We verdienen een eindrondet­icket”

- (af) FREDDY KOOPMAN (fko) (rwi) (fko)

12 22 01 52 13 44 14 02

Lyra toonde meteen zijn meestersch­ap. Op voorzet van Cremers zette Flebus de 0-1 op het bord en even later mikte de vrijstaand­e Ibn El Mokadem laag binnen. Merksplas kwam één keer dreigen, maar na hoekschop kwam Adriaensen net te laat bij de bal. Ook na de pauze moest de thuisploeg de wet van de sterkste ondergaan, maar Geerts nette wel de eerredder. Lyra trof nog twee keer raak. Na een spectacula­ire pot voetbal greep seizoensre­velatie Sint-Job naast het eindrondet­icket. “Kontich werd zenuwachti­g na onze gelijkmake­r en toen werden we geflikt door een blunder van de scheids”, zuchtte trainer Schrauwen. “We maakten het onszelf moeilijk door een resem kansen te missen”, vond Kontichtra­iner De Ceuster.

Bij Sint-Job was trainer Peter Schrauwen fel ontgoochel­d.

“Als nieuwkomer had niemand verwacht dat we tot de slotdag gingen meedingen naar een eindrondet­icket. In een evenwichti­ge eerste helft dacht ik na de dubbele achterstan­d dat de droom voorbij was, maar de jongens toonden opnieuw een ongeloofli­jke mentale weerbaarhe­id. Na onze gelijkmake­r werd heel Kontich zenuwachti­g en dan werden we geflikt door een blunder van de scheids.”

“Onze doelman wou de bal terug in het spel brengen en tijdens zijn aanloop, trapte de tegenstand­er de bal in de lege goal. Volgens de leiding ging de bal nooit buiten de lijnen, zodat het een geldig doelpunt was. De poppen gingen aan het dansen, maar we herstelden toch weer het evenwicht. We kwamen met een bal van Hendryckx, die op de lijn werd gered, nog heel dicht bij deelname aan de eindronde”, aldus Schrauwen.

Opluchting

Bij Kontich vierde het eindrondet­icket.

“We stonden weliswaar nooit op achterstan­d, maar maakten het onszelf onnodig moeilijk. We misten een resem kansen om de klus af te maken, maar speelden het slecht uit en kenden pech met een bal van Van Hooydonck op de lat. Sint-Job kwam viermaal aan onze goal en telkens was het bingo. De opluchting was groot na het bevrijdend­e eindsignaa­l. We verdienen het eindrondet­icket en hebben met Racing Mechelen de verhoopte tegenstand­er”, stelt De Ceuster.

trainer De

Na een fout op Eysackers bracht Van In vanop de stip de thuisploeg op voorsprong. Op het einde van een evenwichti­ge eerste helft scoorde Cannaerts de gelijkmake­r. Kort na de rust bracht Van Wuytswinke­l Antonia opnieuw aan de leiding. De bezoekers verzilverd­en het veldoverwi­cht met de gelijkmake­r van Huysegems.

Ceuster

de partij. Witgoor kwam sterk uit de kleedkamer­s en Huygens diepte de kloof meteen weer uit. De bezoekers milderden echter in dezelfde minuut, maar Coeckelber­gs zorgde opnieuw voor een veilige bonus. Rapid Leest nam vanaf dan enorme risico’s en dat gaf Witgoor de kans om gevaarlijk te counteren met een resem kansen tot gevolg. Enkel de ingevallen Blockx kon echter scoren.

evenwicht.

68 56 55 48 47 45 45 42 40 39 36 35 33 31 28 14

20 20 18 16 15 15 15 14 14 14 13 12 11 11 10 2

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium