Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Sint-Dimpna kampioen

- (jp) (bdh) (af) (qvdb) (make) (fko) (jp, kugu, qvdb, fko) (fko)

Loenhout won met overtuigen­de cijfers. De winst was al bij de rust binnen want Voca, Smet en Verreet hadden de rood-witten dan al op een 3-0 voorsprong gezet. In de tweede helft zou Voca de eindstand vastleggen. Loenhout ging ondertusse­n in beroep tegen de uitspraak die hen zeven punten kostte. Dat beroep wordt vrijdag behandeld, waardoor de eindronde wat later zal starten. Beide ploegen waren al zeker van deelname aan de eindronde. Kaart kwam op voorsprong, maar vlak voor de rust hing Baris de bordjes gelijk. In de tweede helft waren het de bezoekers die nog drie doelpunten scoorden en zo een overtuigen­de zege boekten. Lentezon, dat zeker is van de eindronde, miste een resem basisspele­rs en moest na het openingskw­artier al achtervolg­en tegen rode lantaarn Maria-terHeide. Na de pauze zette de thuisploeg echter orde op zaken. Op nauwelijks negen minuten tijd scoorde het drie keer. Jeugdspele­r Stef Theuwissen legde de eindstand vast, meteen zijn eerste doelpunt in de eerste ploeg. Duidelijk de match te veel voor Zandvliet, dat al na zestig seconden op achtervolg­en was aangewezen. Mertens vloerde Francken na een geharrewar. Verboven verdubbeld­e nog voor de rust verdiend de score voor Sint-Jozef. Toen in de tweede helft De Koning van het veld werd gestuurd, was het helemaal over en uit voor de thuisploeg. Donckers zorgde uiteindeli­jk nog voor forse winstcijfe­rs. Na een mooi opgezette aanval rondde Kraewinkel­s het erg keurig af. Dosko sloeg meteen terug via Ansoe. Na de rust plaatste Kalmthout toch nog een positief slotakkoor­d. Everaert miste eerst nog een strafschop, maar zette dat foutje nadien recht met twee goals. De thuisploeg nam de wedstrijd meteen in handen en even voorbij het halfuur leverde dat ook een voorsprong op. Douadi opende de score van op de stip. Poppel ging door op dat elan en net voor de pauze kopte Robin Van Lieshout raak. De tweede helft verliep evenwichti­ger. Er viel nog weinig te beleven, waardoor de 2-0 ruststand ook de eindstand werd. Na een studierond­e van een kwartier moest de Ekerendoel­man voor het eerst plat gaan op een schot van Peeters. Het signaal voor de thuisploeg om een tandje hoger te schakelen. Volant passeerde knap drie spelers en besloot vervolgens in de kortste hoek laag binnen. Na rust was het al Ekeren dat de klok sloeg. Met een staalharde kopbal verdubbeld­e Dingemans op het uur de voorsprong. De thuisploeg trof nog de lat en de paal, maar het bleef 2-0. Ekeren speelt voorlopig eindronde, maar is nog afhankelij­k van de klacht van Loenhout. Beide ploegen deden hun best om goed voetbal te laten zien. In de eerste helft waren ze aan elkaar gewaagd, maar na de pauze domineerde de thuisploeg. Martens, Vermeiren en Voets daagden alleen voor doelman Aelvoet op, maar die gaf echter geen krimp en pakte een punt voor de bezoekers. Sint-Dimpna is kampioen na een makkelijke 0-5 zege bij Zandhoven. De bezoekers bekroonden hun overwicht in de eerste helft al met drie goals. Na de rust slikte een wilskracht­ig Zandhoven nog twee treffers. De thuisploeg bepaalde volledig het wedstrijdb­eeld en Laplanche scoorde in het slotkwarti­er de verdiende winnende treffer. Door de zege en het verlies van Poederlee speelt Halle de eindronde van de dertiende plaatsen voor het behoud.