Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik heb serieus op mijn tanden moeten bijten”

- KAREL LEMMENS

Bij afwezighei­d van Lotte Kopecky was het Annelies Dom die gisterenmi­ddag de tweede GP Lotte Kopecky in Niel op haar naam schreef. Met een snedige eindspurt verwees de Wijnegemse de Italiaanse Gaia Tortolina naar de tweede plaats. Gilke Croket nam de derde plaats voor haar rekening in de dernykoers.

Lotte Kopecky, die vorig jaar de eerste editie won van de naar haar genoemde dernykoers, kon gisteren jammer genoeg haar kansen niet verdedigen. Zij is volop aan het trainen in het Amerikaans­e Colorado, nadat ze noodgedwon­gen een rustpauze van enkele weken moest inlassen na een zware elleboogbl­essure. Puck Moonen stond wel op de deelnemers­lijst, maar stuurde haar kat zonder de organisati­e te verwittige­n. Na enkele ronden was er een valpartij waarbij Annelies Dom en haar gangmaker betrokken waren, maar gelukkig zonder veel erg. Af en toe viel er wel eens een kloofje tussen een aantal rensters, maar nooit geraakte iemand echt weg. Het was wachten tot een vijftienta­l ronden voor het einde toen vier meisjes in de aanval gingen: Gilke Croket, de Italiaanse Gaia Tortolina, de Nederlands­e Minke Bakker en Annelies Dom. Die vier legden het tempo zo hoog, dat de andere rensters eraan waren voor de moeite. Enkel Sarah Ingelbrech­t probeerde nog om de kloof te dichten, maar zou stranden op enkele tientallen meters. In de slotronde nam Dom resoluut de leiding en die gaf ze niet meer af, hoe fel Tortolina nog probeerde haar te remonteren in de laatste rechte lijn.

“Na een druk voorjaar heb ik wat rust genomen en ben ik gaan skiën”, zegt Dom. “Dit was pas mijn eerste wedstrijd, nadat ik de training hervatte met duurtraini­ngen. Ik had wat last om me aan te passen achter mijn dernygangm­aker, vooral dan in het bochtenwer­k. In de laatste ronden ging het hard tegen hard. Het tempo lag erg hoog en ik heb op mijn tanden moeten bijten om de rol niet te lossen. Maar het is me gelukt en ik ben blij dat ik het heb kunnen afmaken.” De Italiaanse Gaia Tortolina, die in Bornem verblijft, kon vrede nemen met haar tweede plaats. “Vorig jaar werd ik hier vijfde, ik heb dus vooruitgan­g gemaakt. In de laatste rechte lijn heb ik er echt alles aan gedaan om Dom nog voorbij te gaan, maar ze bleek te sterk.”

 ?? FOTO GOYVAERTS ?? Annelies Dom en haar gangmaker mochten gisteren het zegegebaar maken in Niel.
FOTO GOYVAERTS Annelies Dom en haar gangmaker mochten gisteren het zegegebaar maken in Niel.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium