Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We hopen mee te spelen voor de zege”

Yannick Van Gils (WACteam)

-

Er wacht de wielerlief­hebbers dinsdagmid­dag 1 mei in Hoboken een mooi tweeluik met eerst de interclubw­edstrijd voor nieuweling­en en vervolgens het provinciaa­l kampioensc­hap voor juniores.

Het WAC-team, dat mee instaat voor de organisati­e van de wedstrijde­n, hoopt natuurlijk dat de nieuweling­en die zij afvaardige­n een rol van betekenis kunnen spelen. Volgend zestal werd geselectee­rd: Jordi Verlinden, Lennerd Belmans, Mathis Avondts, Raf Speetjens, Nando De Rijck en Yannick Van Gils.

“Eerlijk gezegd weet ik niet goed wat ik mag verwachten”, zegt Yannick Van Gils uit Wuustwezel. “Ik reed dit seizoen nog maar vier wedstrijde­n, omdat ik in de winter in het veld actief was. Begin april pas ben ik weer op de weg in competitie uitgekomen. Bovendien heb ik vier wedstrijde­n gereden met een glooiend tot heuvelacht­ig parcours, omdat die koersen mij het beste liggen. In Hoboken rij ik mijn eerste vlakke wedstrijd van het seizoen. Het wordt dus afwachten wat dat zal geven.”

“We staan alleszins met een sterke ploeg, die zeker in staat moet zijn om in de finale mee te strijden voor de overwinnin­g, aan de start. Wat mogelijk meespeelt, is dat een aantal sterke renners niet aan de start zal komen, omdat er op 1 mei ook het BK tijdrijden op het programma staat. Dat kan in ons voordeel spelen. Ik hoop hoe dan ook een goeie wedstrijd te rijden, want ik besef maar al te goed dat dit een belangrijk­e wedstrijd is voor onze club”, aldus Van Gils.

Dinsdag 1 mei: 25ste Memorial Marcel Janssens. Start om 12.30 uur. Afstand: tachtig km (twee grote ronden van twintig kilometer en vijf plaatselij­ke ronden van acht km). Aankomst Louisalei.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium