Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Hier droom je toch van”

- Setstanden: MARCEL BERNAERTS

Volgend seizoen is er opnieuw Europees volleybal te beleven in de Arenahal in Deurne. Met dank aan Antwerp Ladies, de ploeg die nu toch als dé revelatie van het voorbije seizoen mag bestempeld worden. Onder leiding van trainster-coach Cristina Moga gaf Antwerp Ladies hoger ingeschatt­e ploegen het nakijken.

Britt Thielemans en co pakken dus in hun tweede seizoen op het hoogste niveau meteen een serieuze prijs en spelen volgend seizoen in de Challenge Cup. Een prestatie die, zeker door de beperkte kern waarover trainster Cristina Moga beschikt, waardering verdient. Libero Britt Thielemans, die haar eerste seizoen bij Antwerp afwerkte, vindt de bekroning meer dan terecht.

“Ik denk dat we met de kleinste kern het meeste aantal wedstrijde­n hebben gespeeld”, aldus Thielemans. “Dat zegt genoeg over de sterkte van onze ploeg.”

Een team dat trouwens doorheen het seizoen een enorme metamorfos­e onderging. “In het begin was het even zoeken, maar je zag de groep met de week groeien. We voelden niet de minste druk en waren al meer dan tevreden dat we in de reguliere competitie in eigen huis af en toe hadden kunnen stunten, waardoor we op een mooie zesde plaats waren geëindigd.”

“De echte boost kwam er pas, nadat we Oostende in de groepsfase van de play-offs achter ons konden houden. Toen beseften we dat er mogelijk meer inzat, vooral omdat er voor ons niets hoefde. Oostende, Tongeren en Michelbeke hadden Europese ambities, wij waren al blij dat we in de play-offs waren geraakt.“

Antwerp Ladies rekende dan op schitteren­de wijze af met Tongeren en dacht op dat moment Europese zekerheid te hebben.

“De ontnuchter­ing kwam snel, omdat Asterix in extremis besliste om volgend seizoen niet in de Champios League te starten. Daardoor moesten we nog extra aan de bak tegen Michelbeke. Dat zorgde voor een kleien domper, maar het maakte ook extra energie vrij.”

Waar iedereen dan dacht dat die zware opeenvolgi­ng van wedstrijde­n de Sinjoren fataal zou worden, bewezen Thielemans en co het tegendeel.

“In de laatste wedstrijde­n hebben we bewezen vechtertje­s te zijn. Iedereen was honderd procent gefocust, iedereen bewees zijn waarde. De ontlading na dat laatste punt was immens”, weet de 27-jarige libero, die al uitkijkt naar de Europese wedstrijde­n.

“Toen we bij Amigos Zoersel een Europees ticket pakten, ben ik vertrokken naar Elsene. Voor mij wordt het dus een eerste Europese ervaring. Dat is toch iets waar ik als speelster altijd van gedroomd heb.”

25-19, 18-25, 19-25, 23-25.

 ?? FOTO RR ?? Feest bij de vrouwen van Antwerp Ladies na de Europese kwalificat­ie.
FOTO RR Feest bij de vrouwen van Antwerp Ladies na de Europese kwalificat­ie.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium