Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Het ging veel gemakkelij­ker dan verwacht”

Antwerpen van coach Bachar plaatst zich vlot voor halve finales

- (mabe)

FT Antwerpen won op overtuigen­de wijze met 7-3 de terugwedst­rijd van de kwartfinal­es van de play-offs tegen Noorderwij­k. De Sinjoren domineerde­n van bij de start en hadden halfweg bij een 4-1 voorsprong de wedstrijd al beslist. In de halve finales wacht nu met het Hasselt van ex-trainer Carmelo Nieddu een laatste hindernis op weg naar een mogelijke finale.

“Het ging veel gemakkelij­ker dan verwacht”, zegt Karim Bachar, de coach van FT Antwerpen, die er zich van bewust is dat de neutrale toeschouwe­r wat op zijn honger was blijven zitten.

“Het was zeker geen spetterend­e vertoning, maar het enige wat telt, is dat we geplaatst zijn voor de halve finales. Ik wilde dat de jongens zo snel mogelijk de wedstrijd beslisten. En dat hebben ze gedaan.”

Antwerpen startte zeer dominant en had halfweg de eerste helft al een geruststel­lende 4-1 voorsprong op het bord getrapt. “Vanaf dat moment speelden we met de handrem op en moesten we gewoon de wedstrijd uitspelen.”

Minpunt voor de Sinjoren ware de gele kaarten van Hitou en Moussaoui. “Om erger te voorkomen, heb ik ze naar de kant gehaald.”

Bachar heeft ook zijn mening over de nieuwe vorm van de playoffs. “Ik was er voorstande­r van, maar na deze eerste ronde blijkt dat het opnieuw de top vier van de reguliere competitie is die overleeft. Misschien is dat toch iets om over na te denken. Zeker als je merkt hoe gering de publieke belangstel­ling was.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium