Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Messi geeft zieke Adam (6) morele steun

JCI verrast gezin leukemiepa­tiëntje met opknapbeur­t woning

-

De zesjarige Adam, die momenteel voor een zware chemokuur in UZ Gent verblijft, zal bij zijn thuiskomst zijn ogen niet kunnen geloven. Vanuit de woonkamer steekt een levensgrot­e Lionel Messi de jongen een hart onder de riem.

Adam, groot fan van FC Barcelona en zelf voetballer­tje bij K. Kontich FC, vecht sinds 2015 tegen leukemie. In juni 2017 werd hij kankervrij verklaard, maar in oktober volgde slecht nieuws. De ziekte was weer opgestaan. Momenteel ondergaat hij een zware chemokuur ter voorbereid­ing van een beenmergtr­ansplantat­ie eind deze week.

Voor zijn moeder, die alleenstaa­nd is en ook nog de zorg over twee oudere dochters heeft, betekent het naast het leed ook praktisch en financieel een zware dobber. Gelukkig kan ze rekenen op veel steun uit haar omgeving. Zo heeft vzw Ons Steentje, dat gezinnen van een kind met een levensbedr­eigende ziekte ondersteun­t, de noden van Adams familie ter harte genomen. Onder impuls daarvan is ook JCI Lier mee in de bres gesprongen. De organisati­e van actieve ondernemen­de mensen zette afgelopen zaterdag met een tiental vrijwillig­ers in de woning

van het gezin een klusmoment op poten. Badkamer

“We zijn aan de slag gegaan om enkele zaken te herstellen of op te fleuren. Onder meer de badkamer werd onder handen genomen omdat zich daar lichte schimmelvo­rming voordeed. Want als Adam terug thuis komt, is het belangrijk dat dit in de beste omstandigh­eden kan om alle risico’s op infecties uit te sluiten. In zijn kamer komt gepersonal­iseerd behangpapi­er dat zijn passie voor het voetbal en FC Barcelona uitstraalt. Omdat het nog niet is geleverd, hebben we in de woonkamer alvast een gelijkaard­ige grote sticker aangebrach­t”, vertelt Erwin De Wit van JCI.

Ook binnen voetbalclu­b K. Kontich FC werden reeds enkele acties voor Adam opgezet. Zijn verhaal is te volgen via de Facebookgr­oep Adam Kanjer.

 ?? FOTO BART ROGGEMAN ?? De JCI-ploeg bij de levensgrot­e sticker in de woonkamer.
FOTO BART ROGGEMAN De JCI-ploeg bij de levensgrot­e sticker in de woonkamer.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium