Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“De langste danskettin­g van Boechout en Vremde”

- (pvdy)

Het thema van de Week van de Amateurkun­sten (WAK) was dit jaar ‘KUNST buiten’. “Omdat dansen ook kunst is, vonden we het een leuk idee om de inwoners van Boechout en Vremde uit te dagen om de langste danskettin­g van Vlaanderen te maken.”

Samen met de stad Gent en 11 Vlaamse gemeenten gingen Boechout en Vremde de uitdaging aan om de langste danskettin­g van Vlaanderen te maken. “Met een honderdtal deelnemers gaan we waarschijn­lijk niet met de hoofdprijs lopen”, bekent ondervoorz­itster Christine Erauw (60). “Maar de prijs voor het meeste enthousias­me gaat wel naar onze gemeente.” Nadat de deelnemers, onder leiding van enkele leden van Danspunt vzw, hun danspasjes hadden ingeoe- fend, trokken de dansers in stoet door de dorpskern van Vremde. Jong en oud dansten enthousias­t op de tonen van de tango ‘La Cumparsita’ van de Uruguayaan Rodriguez. Jorunn (13) uit Wommelgem huppelt vrolijk mee. “Mijn oma woont hier in Vremde. Toen ze me vertelde dat hier vandaag werd gedanst, wilde ik er graag bijzijn.” Ook al is de muziek niet hip en zijn vele dansers al wat ouder? “Dat geeft niet. Samen dansen is gewoon leuk.”

Lengte is minder belangrijk

Of de organisato­ren niet op meer volk hadden gerekend? “Eigenlijk wel,” geeft Mieke De Jonghe (65) van de cultuurraa­d toe. “We hebben nochtans veel reclame gemaakt. Misschien zitten het mindere weer en de talrijke communiefe­esten er wel voor iets tussen.” Na de stoet gaven de Skipping Bail Country Line Dancers nog een optreden. Ondanks de mindere opkomst was burgemeest­er Koen T’Sijen (PRO) toch tevreden. “Dit initiatief brengt mensen samen. De lengte van de danskettin­g is dan ook minder belangrijk.” Een mening die door de organisato­ren werd gedeeld. “We vormden vandaag misschien niet de langste danskettin­g van Vlaanderen, maar zeker en vast wel de langste danskettin­g van Vremde.”

 ?? FOTO PATRICK VAN DYCK ?? Feest in Vremde.
FOTO PATRICK VAN DYCK Feest in Vremde.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium