Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Kasteel Withof wordt unieke en trendy pop-up met voetbal

NIEUWITHOF is zomerse tegenhange­r van Winterdorp met schaatsbaa­n

-

Philip Wauters van Proactio tovert vanaf 1 juni het Kasteel Withof om tot ‘NIEUWITHOF’. Het wordt een vier maanden durend pop-upproject rond het WK voetbal, eten en allerlei culturele activiteit­en.

Kasteel Withof, op het kruispunt van de Bredabaan en de Essensteen­weg in Maria-ter-Heide, staat al vijf jaar leeg. De vraagprijs voor het kasteel is intussen verlaagd tot 2,3 miljoen euro.

Philip Wauters, die al jaren het Brasschaat­se Winterdorp met de schaatsbaa­n in goede banen leidt, liet nu zijn oog vallen op deze locatie voor een zomerse tegenhange­r van het Winterdorp. Aanleiding is het WK voetbal, maar ‘NIEUWITHOF’ wordt veel meer dan dat.

“NIEUWITHOF wil een trendy hotspot zijn waar iedereen kan komen genieten van een mooie variëteit aan eten en drinken. We kozen voor het Kasteel Withof voor het schitteren­de decor. Het terras wordt overdekt en we gebruiken zowel de gelijkvloe­rse verdieping van het kasteel als de grote tuin. Voetbal, eten, cultuur, hobbybelev­ing, yoga, brocante, het is er allemaal te beleven. Met Festijn Events hebben we de geknipte partner gevonden om het culinaire luik van deze pop-up te verzorgen”, zegt Philip Wauters.

Rekening houden met buren

De ondernemer wilde in 2016 ook al een voetbaldor­p in Brasschaat neerzetten. Maar de tegenkanti­ng was toen te groot. “Hier zitten we op privéterre­in. We hebben een goede deal afgesloten met de curator. Met de buren zijn we ook al gaan praten. Daar houden we natuurlijk rekening mee. Voor deze pop-up gaan we de gevel van het kasteel een grondige opknapbeur­t geven en de muren binnen worden geschilder­d. Ook de tuin is volledig onder handen genomen”, vervolgt Wauters.

NIEUWITHOF is in principe geopend van woensdag tot en met zondag, vanaf 1 juni tot en met zondag 30 september. De wedstrijde­n van de Rode Duivels worden op een groot scherm getoond. Die dag betaalt de bezoeker 10 euro, de dagen zonder voetbal is de inkom gratis. De deuren gaan open om 12u. Op woensdag, donderdag en zondag wordt gesloten om 24u. Vrijdag sluit de pop-up om 1u en zaterdag om 2u.

“Door de parkeermog­elijkheden houden we de dagen zonder voetbal beperkt tot 250 bezoekers. Voor de voetbaldag­en trekken we de capaciteit op naar vijfhonder­d personen. Er wordt dan parkeergel­egenheid in de buurt voorzien. We moedigen het publiek aan online te reserveren. Op de eerste en tweede verdieping van het kasteel stellen we ruimtes ter beschikkin­g voor jonge creatieve ondernemer­s uit de buurt. Kandidaten moeten een motivatieb­rief insturen”, zegt Wauters.

Proactio en Festijn Events hebben bewust voor een periode van vier maanden gekozen. “De laatste jaren waren er in september nog heel wat mooie dagen. Zo kunnen we een eventuele mindere julimaand compensere­n. Maar het moet ook niet te warm worden. Bedoeling is dat iedereen kan genieten van al wat er wordt aangeboden. Er zullen gerechtjes zijn voor elke portefeuil­le”, zo voegt Jelle Peeters van Festijn Events eraan toe.

www.nieuwithof.be

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium