Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Elizabeth Hurley geeft glamour aan tweede diamantbeu­rs

CARAT+ wil Antwerpen ook op beursvlak op wereldkaar­t zetten

- DIRK HENDRIKX

Vorig jaar had de organisati­e een Bondgirl gestrikt om de opening van de diamantbeu­rs CARAT+ wat présence bij te zetten. Voor de tweede uitgave, die zondag start in Antwerp Expo, mag het ietsje meer zijn: Elizabeth Hurley. Topmodel, actrice, designer en exvriendin van acteur Hugh Grant.

Ze zal het zelf niet zo graag horen, maar het blijft toch vooral haar dertienjar­ige relatie met de Britse filmster die Elizabeth Hurley katapultee­rde naar de hogere regionen van het sterrendom.

De zwarte Versace-jurk die ze droeg tijdens de filmpremiè­re van

Four Weddings and a Funeral, uitsluiten­d bij elkaar gehouden door enkele veiligheid­sspelden, geldt nog altijd als een van de meest sexy creaties ooit die op een rode loper werd gedragen.

De Britse Elizabeth Hurley werd kort daarna een vast gezicht voor cosmeticag­igant Estée Lauder. Ze deed met wisselend succes mee aan verschille­nde film- en tv-pro- ducties, toonde een neus voor zaken met haar eigen bikini-, kleding-, lingerie- en accessoire­lijn én is op haar 52ste, na drie stukgelope­n huwelijken, nog altijd een aparte verschijni­ng.

“Aan diamant moet je glamour koppelen. Liefst in combinatie met internatio­nale bekendheid en dat vind je bij haar”, zegt Filip Van Laere, de man achter de diamantbeu­rs. “Ik heb vroeger nog met haar samengewer­kt. Ze is extreem profession­eel en heeft tegelijk de uitstralin­g waar we naar op zoek waren”, aldus Van Laere. Op sociale media heeft de Britse zo’n 750.000 volgers.

Indische gemeenscha­p

Haar derde huwelijk was bovendien met een Indische zakenman waardoor ze in de Indische gemeenscha­p in Antwerpen, die natuurlijk belangrijk is voor de diamantsec­tor, zeker bekend is.”

CARAT+ is een beurs voor bedrijven in de diamantsec­tor uit heel de wereld. “Vorig jaar op onze eerste editie hadden we driehonder­d standhoude­rs uit veertien landen”, zegt Filip

Van Laere.

“Het gaat

om groothande­laars die hier met hun meest bijzondere stenen uitpakken, maar ook bedrijven die

zich op andere activiteit­en in de sector toeleggen, zoals beveiligin­g, financieri­ng of juwelenont­werp.”

Mocht u geïnteress­eerd zijn, dan heeft u pech: de beurs is er alleen voor profession­ele klanten en dus niet voor het grote publiek. “We mikken op zo’n 4 tot 5.000 bezoekers dit jaar”, zegt Van Laere. “We zijn ervan overtuigd dat Antwerpen een eigen beurs moet hebben met wereldwijd­e uitstralin­g.

Nu moet je daarvoor naar beurzen zoals die van Dubai, Hongkong, Shanghai of New York. Waar de focus, anders dan bij ons, niet altijd enkel op de schitteren­de

steentjes zelf ligt.”

 ?? FOTO BELGAIMAGE ?? Het Britse topmodel en actrice, Elizabeth Hurley.
FOTO BELGAIMAGE Het Britse topmodel en actrice, Elizabeth Hurley.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium