Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Mannen mogen luiers vaarwel zeggen

Kempense ondernemer brengt boxershort­s op de markt tegen licht urineverli­es

- CHRISTOF WILLOCX www.entusia.be

Ondernemer Hans Versmissen (34) uit Vosselaar brengt met zijn bedrijf Entusia boxershort­s op de markt voor mannen die last hebben van licht urineverli­es. Volgens uroloog Frank Van der Aa (UZ Leuven) kan deze uitvinding taboes doorbreken.

De meeste volwassen mannen dragen niet graag luiers. Het is net daarom dat Hans Versmissen deze mensen tegemoet komt. “Ik verkoop vanaf deze week ondergoed voor mannen die een lichte vorm van incontinen­tie hebben", zegt de trotse ondernemer. “Dat probleem komt vooral voor bij oudere mannen die hun prostaat hebben laten wegnemen, bijvoorbee­ld omdat ze prostaatka­nker hebben.”

“In ons ondergoed hebben we een pad genaaid die tot tien à vijftien milliliter urine in een enkele keer kan opnemen en absorberen, en maximaal negentig milliliter in vier uur tijd. Ook de geurtjes worden geneutrali­seerd en de kans op infecties wordt door onze uitvinding verlaagd”, voegt Hans eraan toe. Het kostenplaa­tje van de onderbroek­en bedraagt 31,95 euro per stuk en zijn in verschille­n- de maten verkrijgba­ar. De boxershort­s kunnen volgens Versmissen minstens vijftig keer worden gewassen zonder dat ze aan kwaliteit inbinden.

Geen luier meer verbergen

Volgens uroloog Frank Van der Aa (UZ Leuven), is de uitvinding van Hans een welgekomen innovatie. “5% van de mannen die een operatie voor prostaatka­nker hebben ondergaan, laat zich daarna behandelen voor incontinen­tie”, zegt Van der Aa.

“Mannen die hun prostaat hebben laten verwijdere­n, hebben niet automatisc­h last van urineverli­es, maar de kans is wel groter. Het is niet duidelijk hoeveel patiënten er achteraf last van hebben omdat veel mannen zich ergens schamen en het probleem niet willen toegeven aan hun arts. Vandaag dragen die mannen inlegluier­s, maar daardoor kunnen ze hun probleem veel moeilijker verborgen houden.”

“Als je met kameraden gaat fietsen en je plast met z’n allen tegen een boom, is zo’n luiertje moeilijk te verbergen. De onderbroek­en van Entusia nemen het probleem weg uit de medische sfeer en kunnen dus een breed publiek bereiken en zo de taboes doorbreken”, vertelt hij.

Ook slipjes voor vrouwen

Hans Versmissen is niet aan zijn proefstuk toe als het over ondergoed gaat. Anderhalf jaar geleden bracht hij al slipjes met een ingenaaide absorptiel­aag voor vrouwen op de markt.

“Intussen heb ik al meer dan vijfduizen­d exemplaren van die slipjes verkocht”, zegt Hans Versmissen. “De slipjes voor vrouwen zijn verkrijgba­ar bij duizenden apotheken en bij de winkels van de mutualitei­ten. Bij vrouwen komt urineverli­es meer voor dan bij mannen. Vrouwen hebben er soms last van na een zwangersch­ap of na hun vijftigste. Onze slipjes zijn voor hen een goed alternatie­f voor inlegkruis­jes of maandverba­nden.”

Intussen is Entusia uitgegroei­d naar een tweemansbe­drijf. Ondernemer Patrick Houben heeft zich ingekocht. De twee willen binnenkort ook hun eerste personeels­leden aanwerven.

 ?? FOTO RR ?? Patrick Houben en Hans Versmissen verkopen ondergoed voor mannen met licht urineverli­es.
FOTO RR Patrick Houben en Hans Versmissen verkopen ondergoed voor mannen met licht urineverli­es.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium