Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Gemeentera­ad keurt RUP Hoekakker goed

450 woningen gepland op site ondanks “hevig buurtprote­st”

-

De Antwerpse gemeentera­ad keurde het RUP voor de Hoekakker in Ekeren-Donk goed. “Onbegrijpe­lijk”, zegt Filip Dewinter (Vlaams Belang). “Er zijn 572 bezwaarsch­riften en het protest blijft toenemen.”

Projectont­wikkelaar Vooruitzic­ht en huisvestin­gsmaatscha­ppij De Ideale Woning willen 450 woningen realiseren op de Hoekakker in Ekeren (Donk). Dertien hectare zou parkgebied worden met waterparti­jen. De meerderhei­d kon op steun rekenen van sp.a. Vlaams Belang, PVDA en Groen stemden tegen. “Er zijn 572 bezwaarsch­riften ingediend en het protest in Ekeren tegen het project is alleen maar toegenomen”, zegt Filip Dewinter. “De overlast zal er niet alleen zijn voor de wijk, maar ook voor de verkeersaf­wikkeling.”

“Het is een van de laatste grote groene gebieden”, reageert Joris Giebens (Groen). “Waarom moet daar gebouwd worden?”

Volgens Toon Wassenberg (sp.a) is er een verenigbaa­r evenwicht gevonden in het project, al wijst hij wel op de noodzaak van extra mobiliteit­smaatregel­en. Burgemeest­er Bart De Wever (N-VA) zegt begrip hebben voor de bezorgdhed­en van de buurt. “Maar er is geen enkele reden om dit niet toe te laten”, zegt hij. “Als we het gebied groen willen houden, moeten we het terugkopen en dat kunnen we niet. Bovendien is het project dat voorligt bijna het absolute minimum van wat er kan in stedelijk gebied. En natuurlijk proberen we rekening te houden met de bezorgdhed­en die er zijn. Zo bekijkt de mobiliteit­swerkgroep mogelijke ingrepen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium