Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Nieuwe stadswande­ling in teken van bakje troost

Koffieklet­s voert u langs opvallends­te koffie-adresjes

-

Katrien Van Geystelen (41) uit Melsele werkt als gids bij Vizit. Sinds 2017 organiseer­t ze ook eigen wandelen door de stad. Met haar nieuwste tour Koffieklet­s zet ze unieke koffiebars in Antwerpen in de kijker. “We trekken onder meer langs de beste en de oudste koffiebar van de stad.”

“Ik gids al lang bij Vizit en door de jaren heen heb ik al heel wat anekdotes verzameld”, zegt Katrien. “Al snel besliste ik om er een wandeling van te maken. ‘Achterklap van de stad’ leek me een passende naam.”

Ondertusse­n heeft Katrien al zes wandelinge­n ontwikkeld. De slagzin van Achterklap luidt ‘Vertellen, verbinden, inspireren en presentere­n’. “Ik vind het belangrijk dat deelnemers iets anders te weten komen dan wat er op het internet of in gidsen staat. Als gids combineer ik de liefde voor Antwerpen met mijn passie om verhalen te vertellen”, zegt ze.

Koffietent­jes als paddenstoe­len

In maart lanceerde ze de wandeling Koffieklet­s. “Toen ik in 2013 op reis ging naar Kopenhagen, raakte ik gefascinee­rd door de opkomende baristacul­tuur.”

In Antwerpen schieten de koffietent­jes tegenwoord­ig als paddenstoe­len uit de grond. “Bij elke koffiebar ben ik gaan kijken wat hun specialite­it is en zo heb ik een wandeling ontwikkeld. De tour gaat door bij minimaal acht en maximum twintig inschrijvi­ngen. Momenteel vindt de wandeling maandelijk­s in het weekend plaats. Een deelname kost 20 euro inclusief twee drankjes”, licht Katrien toe. Er bestaat ook een Engelstali­ge versie, Coffeelove­rs, waarmee ze een breder publiek wil bereiken.

Om Koffieklet­s op punt te zetten, verdiepte Katrien zich in de Antwerpse koffiecult­uur. “Ik heb er veel over gelezen en ben gaan praten met barista’s. Daarnaast bracht ik ook een bezoek aan twee bedrijven die gespeciali­seerd zijn in koffie.”

Katrien Van Geystelen Gids Koffieklet­s “Tijdens een trip naar Kopenhagen raakte ik gefascinee­rd door koffie. Die passie wil ik doorgeven.”

Fietsvaria­nt

Tijdens de koffietour, die twee uur duurt, komen negen bars aan bod. “De wandeling start op het Zuid en eindigt in het centrum van Antwerpen. Zo neem ik de deelnemers mee naar Charlie’s, die voor het derde jaar op rij is verkozen tot beste koffiebar. Bij de Lantaren, het oudste koffiehuis in Antwerpen, houden we een proeverij. Daarnaast gaan we ook naar Coffee & Vinyl, Kaffeenini, Buchbar,

 ??  ?? Latte-art bij Caffe Mundi.
Latte-art bij Caffe Mundi.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium