Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Burger King opent maandag op Meir

Hamburgerk­eten mikt op toeristen en shoppers

- REBECCA VAN REMOORTERE

‘Nu niet langer alleen op de parking, maar ook echt in ’t stad’, zo kondigt Burger King zelf het nieuwe filiaal op de Meir aan, dat maandag opent. Vorige jaar opende de eerste Burger King van Antwerpen al aan cinema Kinepolis.

Nu maandag opent Burger King op de Meir, vlak bij de Groenplaat­s. Een moment waar veel liefhebber­s van de keten al heel lang naar uitkijken. “Op maandag ontvangen we de eerste klanten en lopen er mensen van Burger King met grote borden over de Meir om reclame te maken. Vanaf woensdag, met het oog op de feestdag donderdag, verwachten we meer drukte en zetten we dj’s en randanimat­ie in voor de sfeer”, zegt Shana Van den Broeck van Burger Brands Belgium. “Bezoekers kunnen ook een foto maken in een polaroidka­der van Burger King om die te delen op sociale media.”

Burger King opent in het pand waar vroeger United Brands zat. Het restaurant van de Whopper, dat zeven op zeven geopend zal zijn, is bijna vijfhonder­d vierkante meter groot en heeft een capaciteit van 195 zitplaatse­n. Zo’n 75 medewerker­s, waaronder een 35tal studenten, worden er tewerkgest­eld. Er is plaats voor acht bestelsche­rmen en drie Coca-Cola Freestyle-machines.

Burger King mikt met de opening in het hart van de stad op dagjestoer­isten en shoppers die een snelle hap willen tijdens het winkelen. “We waren al lang op zoek naar een geschikte locatie in het centrum. Door de timing van de bouwaanvra­ag en andere omstandigh­eden is de Burger King op de Meir niet het eerste filiaal in Antwerpen geworden. Het pand moest ook nog verbouwd worden op maat van het restaurant. De Burger King aan Kinepolis was het eerste Antwerpse restaurant. Daar ontvangen we vooral mensen die voor of na de filmverton­ing komen eten en een paar echte Burger Kingfans die speciaal voor ons restaurant naar daar komen.”

De Burger King op de Meir is het tiende Belgische restaurant dat Burger Brands Belgium inhuldigt op iets meer dan tien maanden tijd. De keten zet hoog in op de Belgische expansie. “Momenteel bekijken we nog locaties voor nieuwe filialen. Burger King Meir zal ook niet het laatste restaurant zijn in Antwerpen”, besluit Van den Broeck.

 ?? FOTO PATRICK DE ROO ?? Vanaf maandag kan u ook op de Meir bij een Burger King terecht. De hamburgerk­eten stelt er 75 mensen tewerk.
FOTO PATRICK DE ROO Vanaf maandag kan u ook op de Meir bij een Burger King terecht. De hamburgerk­eten stelt er 75 mensen tewerk.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium