Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Discobaar A Moeder swingt op ‘twintig achttien’

Gratis stadsfesti­val organiseer­t zaterdag feestediti­e

-

De zevende editie van het gratis festival twintig achttien gaat zaterdag door op de Konijnenwe­i. Discobaar A Moeder sluit af en de wereldkamp­ioen tollen toont zijn trucjes.

Twintig achttien zet deze zaterdag de festivalzo­mer in Antwerpen in van 13u tot middernach­t. Het is een feestediti­e want we bevinden ons in, jawel, 2018. “Het was altijd onze wens 2018 te halen. Het is leuk om te zien hoe we gegroeid zijn van klein buurtfesti­val naar een gekend stadsfesti­val”, zegt organisato­r Rik De Lombaerde.

Daarom doet de organisati­e deze zevende keer wat extra moeite. Onder meer NoMoBS treedt op (om 17.45u), en Discobaar A Moeder sluit later de avond af om 22u. Verder is er ook een djbooth, een uitkijktor­en, een klimmuur, grime, een schilderwo­rkshop, een groot en een klein springkast­eel... Ook kinderen hebben er dus hun bezigheid.

Een activiteit die wel erg in het oog springt, is de showcase van wereldkamp­ioen tollen Jakub Konecny. Hij laat drie keer zien welke trucjes hij allemaal uit een tol getoverd krijgt.

Twintig achttien gaat door op de Konijnenwe­ide, die pas werd opgefrist als groene zone. Om dat te vieren, trakteert de stad de eerste vijfhonder­d bezoekers op een drankje.

Schepen van Jeugd Nabilla Ait Daoud en districtss­chepen van Jeugd Cordula Van Winkel, beiden N-VA, komen het feest openen met een speech.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium