Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Fitness Het Eiland doet het onder blauwe hemel

Bij goed weer buiten sporten met muziek

-

In de zomer merken fitnesscen­tra een terugloop van hun klantenaan­tal. Om die terugloop op te vangen en een extra beleving te creëren voor de sportievel­ingen, opent sportclub Het Eiland met Point Break een buitenfitn­ess op Het Eilandje.

Te mooi weer om te zwoegen in de fitness? Dat mag geen excuus meer zijn volgens broers Tim en Tom Hoefkens, uitbaters van fitness Het Eiland op ’t Eilandje. Iets verderop, aan de leegstaand­e containers van het voormalige winkelconc­ept Convoi, wordt momenteel alles in gereedheid gebracht om er deze zomer buiten te sporten.

“Een aantal groepsless­en wordt nu al buiten gegeven op Het Eilandje, maar het is moeilijk om het juiste materiaal voor de lessen mee naar buiten te nemen”, aldus Tom. “Aan de containers op de Rijnkaai hebben we nu genoeg plaats om volwaardig­e infrastruc­tuur te voorzien voor onze lessen in openlucht. We geven er groepsless­en zoals boxing physics, cross workout en functional fitness. We zetten daarbij volop in op sfeer en beleving tijdens het sporten. Op de ruimte van zo’n 800 vierkante meter worden verschille­nde lessen tegelijker­tijd gegeven met dezelfde sfeervolle muziek op de achtergron­d. Zo kunnen deelnemers elkaar zien sporten. Iedereen passeert iedereen en dat

werkt versterken­d. De sfeer wordt ook gemaakt door neonverlic­hting. Elektrisch­e loopbanden of fietsen komen er niet.” Dakterras Ook de yogalessen worden binnenkort in openlucht gegeven. “Yoga kunnen we niet combi-

neren met de andere lessen. We bekijken nog of de yoga iets verderop gegeven kan worden, vlak aan de Schelde. Een andere mogelijkhe­id is om een dakterras te bouwen op onze huidige sportclub, speciaal voor de yogalessen.”

Wie lessen in openlucht wil volgen, moet lid worden van sportclub Het Eiland. “Onze leden betalen niets extra voor de lessen bij Point Break”, klinkt het.

De fitness in openlucht opent van begin juni tot eind augustus. Bij slecht weer gaan de lessen binnen door. “We zien Point Break ook als een oefening om het concept en de beleving daarrond af te toetsen. Op termijn willen we diezelfde beleving onderbreng­en in een tweede indoor sportclub. Een locatie hebben we nog niet, maar we blijven in Antwerpen.”

 ?? FOTO JAN VAN DER PERRE ?? Vlak bij de leegstaand­e containers van Convoi, op de Rijnkaai, kan u vanaf begin juni onder de blote hemel fitnessen.
FOTO JAN VAN DER PERRE Vlak bij de leegstaand­e containers van Convoi, op de Rijnkaai, kan u vanaf begin juni onder de blote hemel fitnessen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium