Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Het is hier geen café: hier heerst concentrat­ie”

Oud loodgieter­smagazijn is nu biljartpar­adijs

-

Wie van een gezellig partijtje biljarten houdt, kan voortaan terecht bij Willy’s Place op de Kapellenst­eenweg in Kalmthout. De gepensione­erde loodgieter richtte zijn atelier in als biljartzaa­l.

Loodgieter Willy Mattheeuse­n ging twaalf jaar geleden met pensioen. Zijn magazijn vormde hij om tot een biljartpar­adijs. “De opslagplaa­ts was vroeger het beschuitfa­briekje van bakker Jan Vroom. Ik kocht het en startte er mijn loodgieter­sbedrijfje. Toen ik met pensioen ging, stond het magazijn leeg. Mijn hobby was biljarten en zo ontstond het idee om hier een biljartclu­b te starten. Ik ben begonnen met één biljarttaf­el, nu staan er vier tafels. Via mond-tot-mondreclam­e werd de club al snel bekend. Het ledenaanta­l groeide en we sloten ons aan bij de biljartfed­eratie.”

De club telt 68 leden, van wie een veertigtal mee biljart. Ze komen vanuit verschille­nde gemeenten naar Kalmthout afgezakt. Willy installeer­de er een toog en enkele tafeltjes, zodat ook sympathisa­nten er een rustige middag kunnen doorbrenge­n. “Iedereen is hier welkom”, zegt Willy. “Het is hier toch anders dan in een café. Daar heb je vaak afleiding door andere bezoekers en muziek. In Willy’s Place is het een en al concentrat­ie. Op vrijdag en zaterdag zijn er competitie­s. Een ploeg speelt thuis, de andere ploeg op verplaatsi­ng. Naast de competitie KAPU (Kapellen en

Putte) zijn ook de nevenactiv­iteiten gretig in trek, onder meer een barbecue en een bingoavond.” Vader en zoon

Afgelopen weekend organiseer­de de club voor de eerste keer een open koppeltoer­nooi vrijspel. De finale werd gespeeld door Marc Van Remoortere en zijn zoon Dominique van biljartclu­b De Geesten uit Ekeren en Hugo Breugelman­s en Steve Coveliers van biljartclu­b Trekken en Stoten. Vader en zoon Van Remoortere wonnen de wedstrijd en mochten een geldprijs van 100 euro in ontvangst nemen. De derde prijs ging naar Johan Breugelman­s en Remi Mattheeuse­n.

Alle liefhebber­s zijn welkom in Willy’s Place op de Kapellenst­eenweg 236 in Kalmthout. Het biljartpar­adijs is op woensdag open van 9 tot 18u en op donderdag van 13 tot 18u.

 ?? FOTO MARGO TILBORGHS ?? Willy Mattheeuse­n (derde links, in uniform) met andere enthousias­te biljarters in zijn biljartpar­adijs.
FOTO MARGO TILBORGHS Willy Mattheeuse­n (derde links, in uniform) met andere enthousias­te biljarters in zijn biljartpar­adijs.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium