Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik ben veel constanter geworden”

- KAREL LEMMENS

Met een vierde plaats zondag in een interclubw­edstrijd in het Nederlands­e Koewacht en een tweede plaats dinsdag in Merchtem liet Viktor Van den Branden zich afgelopen dagen twee keer opmerken.

“In Koewacht geraakte ik zondag op een veertigtal kilometer van het einde met een groepje voorop”, zegt de 25-jarige renner van R.Antwerp BC. “Uiteindeli­jk geraakte Benjamin Verraes nog tot bij ons. Die sprong in de laatste ronde weg om solo te zegevieren. Twee andere renners moesten in de slotronde nog afhaken op de laatste kasseistro­ok, zodat ik met de twee anderen mocht spurten voor een podiumplaa­ts. Maar ik heb jammer genoeg geen snelle benen, zodat ik uiteindeli­jk vierde werd.”

Dat spurten niet meteen op het lijf geschreven is van Van den Branden, kwam ook dinsdag in Merchtem tot uiting. “In de finale geraakte ik samen met naamgenoot Julien Van den Brande voorop, maar in de spurt kwam ik er alweer niet aan te pas. Dat blijft mijn grootste minpunt. Winnen blijft op die manier dan ook moeilijk voor mij.”

Wil Van den Branden in de toekomst dan toch eens de zege palen, moet hij zijn heil misschien zoeken in het tijdrijden. In het PK tijdrijden voor eliterenne­rs zonder contract haalde hij met een derde plaats het podium.

“Tijdrijden is iets dat ik graag doe en ook vrij goed kan. Daar komt geen spurt aan te pas, hé. (lacht) Maar nog belangrijk­er in mijn ogen is dat ik het gevoel heb dat ik constanter ben geworden in vergelijki­ng met vorige jaren. Niet dat al mijn uitslagen zo geweldig zijn, maar een uitslag zegt ook niet altijd alles. In de Arden Challenge bijvoorbee­ld reed ik met een groepje van zeven aan de leiding als we op een kilometer van de streep nog werden ingerekend door het peloton. Meteen was die mooie uitslag weg. Volgende week rijden we met de ploeg een kasseikoer­s in Noord-Frankrijk. Dat spreekt me wel aan. Ook de wedstrijde­n die we met de club voor de Beker van België rijden, staan bij mij aangestipt. Op het BK tijdrijden eind juni wil ik dan weer graag zien hoever ik daar kan geraken. Vorig jaar werd het een dertiende plaats, dat moet dit jaar beter kunnen.”

 ?? FOTO MPICS ?? Viktor Van den Branden aan de slag op het PK tijdrijden. Een discipline die hem ligt en waar de Wommelgemn­aar zich graag verder in wil specialise­ren.
FOTO MPICS Viktor Van den Branden aan de slag op het PK tijdrijden. Een discipline die hem ligt en waar de Wommelgemn­aar zich graag verder in wil specialise­ren.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium