Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik mis nog poeier in de benen”

- (basp)

Pieter-Jan Hannes is op de 1 meimeeting in Herentals behoorlijk begonnen aan zijn zomerseizo­en met een redelijke tijd van 1’50”54 op de 800 meter.

Hannes haakte zijn wagonnetje achteraan aan in de snelste A-reeks. In de tweede ronde haalde de Schotenaar nog enkele lopers in, zodat hij vijfde werd.

“Ik mis nog wat kracht om snel te kunnen starten”, aldus Hannes. “Daarom zette ik me achteraan. Na de eerste ronde kwam ik wat te traag door en in de laatste bocht moest ik wat omlopen. Dat betaalde ik cash in de laatste rechte lijn. Ik mis nog poeier in de benen. De tijd is niet super, maar dit is zeker geen slechte opener.”

“Ik deed nog niet veel anaeroob werk. Nu moet ik gewoon veel ritme opdoen. Tot juni zal ik daarom vrijwel iedere week een wedstrijd lopen. Vaak ook kleine wedstrijdj­es in Nederland.”

In de B-reeks ging de zege zowaar naar ex-400 meter-hordeloper Stef Vanhaeren. De Kapellenaa­r knalde in de laatste rechte lijn nog enkele atleten voorbij en deed de klok stoppen op 1’54”08.

“Het is tof om eens een 800 meter te lopen. In het Portugese Albufeira heb ik tijdens een trainingss­tage wat samen getraind met Pieter-Jan en co. Ik amuseer me wel. Ik vond het heel plezant. Misschien loop ik binnenkort ook nog een 800 meter. Als ik nog enkele races loop, kan ik nog wat scherper worden.”

Een persoonlij­k record was het echter niet voor Vanhaeren. In 2011 maakte hij als 400 meter-hordeloper al eens één uitstapje naar de dubbele baanronde. Op de Flanders Cup in Merksem klokte hij toen als prof 1’51”65. “Dat kun je natuurlijk niet vergelijke­n. In die periode was ik 1’50 waard. Maar zo’n 800 meter gaat me wel goed af.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium