Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Nu wil ik ook graag in Blankenber­ge winnen”

- MARCEL BERNAERTS

Frédéric Caudron heeft met overmacht de eerste wereldbeke­rwedstrijd van het seizoen in het Turkse Antalya gewonnen. De 50-jarige drievoudig­e wereldkamp­ioen nam in de finale met 40-23 de maat van thuisspele­r Murat Naci Coklu.

Caudron was in dat eerste wereldbeke­rtornooi nauwelijks te stoppen. Hij walste over de tegenstand heen en lukte in de finale zelfs een gemiddelde van meer dan drie punten per beurt. Murat Naci Coklu was op het tornooi de enige concurrent die erin slaagde om meer dan twintig punten tegen Caudron maken.

“Een wereldbeke­rmanche winnen is altijd goed voor het vertrouwen”, zegt Caudron. “Ik speelde op een wolk. Alles verliep fantastisc­h, ik kwam nooit in de problemen. Uiteraard hoopte ik op zo’n scenario, maar ik had het niet meteen verwacht. Ik denk dat ik hiermee al het goede van het voorbije seizoen bevestigd heb”, zegt de wereldkamp­ioen, die in dit eerste grote tornooi meteen duidelijk maakte dat hij dit seizoen opnieuw de te kloppen man zal zijn.

Omdat zijn concurrent Eddy Merckx er al vrij snel uit lag, doet de regerende wereldkamp­ioen ook een goede zaak in de tussenstan­d van het wereldbeke­rklassemen­t. Caudron heeft nu een bonus van 133 punten op Merckx.

“Ik vind dit klassement het belangrijk­ste, het beloont de meest regelmatig­e speler. Zo blijf ik al zeker twee tornooien leider. Die zekerheid geeft toch wat ademruimte en maakt dat ik iets meer ontspannen in de volgende tornooien kan starten.”

Het betekent ook dat Frédéric Caudron bij het derde wereldbeke­rtornooi, dat in juni in Blankenber­ge wordt georganise­erd, zeker is van de leiderspla­ats. “Blankenber­ge is toch een tornooi waar ik naar uitkijk. Vooral omdat het al ongeveer twintig jaar geleden is dat men in ons land een wereldbeke­rtornooi heeft georganise­erd. Daar winnen zou schitteren­d zijn.”

 ?? FOTO RR ?? Frédéric Caudron na zijn winst in het wereldbeke­rtornooi in het Turkse Antalya.
FOTO RR Frédéric Caudron na zijn winst in het wereldbeke­rtornooi in het Turkse Antalya.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium