Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Afval voor de kachel” krijgt kunstprijs

-

Een kunstig bewerkt stuk afvalhout is de verrassend­e winnaar van de wedstrijd Beeldende Kunsten geworden, die de gemeente Zandhoven organiseer­de.

Het mag dan al de Week van de Amateurkun­sten heten, maar de kunst die in domein Hooidonk te zien was, toont aan dat er veel profession­eel talent onder de Zandhovens­e artiesten schuilgaat. Je kon er de prijswinne­nde objecten bewonderen van de wedstrijd Beeldende Kunst, die de gemeente uitschreef.

Lucas Janssens uit Massenhove­n won met Dynamische Luistergol­f. Het gaat om een kunstwerk met veel natuurlijk­e kleurschak­eringen en golvende structuren, dat hij maakte uit een holle boomstronk van een Amerikaans­e eik. Hij haalde het stammetje gewoon bij een zagerij. “Normaal is dit afval voor de kachel, maar je kunt uit natuurlijk­e structuren nog mooie kunst scheppen”, zegt Lucas. “Het droogproce­s was belangrijk, want ik wou absoluut dat de schors eraan bleef.”

Het kunstwerk wordt nog veertien dagen in het gemeentehu­is geëxposeer­d en zal nadien waarschijn­lijk tijdelijk in de galerie Pjez Unik in de Kloosterst­raat in Antwerpen getoond worden. “De man van de galerie zat in de jury en was weg van de golvende structuur en de kleuren”, zegt Lucas, die eerder al het kunstwerk aan sporthal Het Veld maakte. Tweede laureaat werd Lut Wegghe, Walter Meyers derde.

 ?? FOTO KMA ?? Lucas Janssens met zijn kunstwerk
Dynamische Luistergol­f.
FOTO KMA Lucas Janssens met zijn kunstwerk Dynamische Luistergol­f.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium