Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Cafetaria stunt met zestig bieren

Elk uur een ander brouwsel te koop tijdens zestig uur durende drinkmarat­hon bij sporthal Den Willecom

- FILIP SPOELDERS

Bart Le Duc en Anne Brusseleir­s, de uitbaters van cafetaria Den Willecom in Edegem, zetten Belgische bieren in de kijker. Dat doen ze door hun zaak zestig uur aan één stuk te openen. “We zullen ook ons eigen bier brouwen.”

Bart en Anne staan sinds september 2016 aan het roer van Den Willecom. Om meer dan alleen sporters aan te trekken, willen ze ook meer dan alleen een sportkanti­ne zijn. “Daarom proberen we iedere maand iets speciaals te doen. Nu kwam het in ons op om iets in elkaar te steken met Belgische bieren. We hebben zoveel goede bieren in ons land dat we er 59 gaan aanprijzen. De Edegemse scouts zullen de cafetaria mooi aankleden, zodat het gevoel van een gezellige bierkelder zal ontstaan”, zegt Bart Le Duc.

Elk uur zal er een ander bier aan een goedkopere prijs worden geschonken tijdens de openingsma­rathon.

Hoogmis

Het zestigste bier wordt iets aparts. “Tijdens de laatste dag van onze lange opening gaan we met de zaakvoerde­rs van het nieuwe podiumcafé Hoogmis in Edegem ons eigen bier brouwen. Dat gebeurt in de cafetaria en de gasten mogen mee de smaak bepalen. Ook de naam mogen ze mee bepalen. Het bier zullen we later, wanneer het helemaal klaar is, tijdelijk in onze zaak schenken. Wie geholpen heeft, krijgt een fles van 75 centiliter.”

De zestig bieruren van Den Willecom starten morgen, vrijdag, om 12u en lopen tot zondag om middernach­t. Bart en Anne krijgen hulp, zodat ze zelf niet zestig uur wakker moeten blijven. Voor de gasten zullen er verschille­nde activiteit­en zijn.

“Op vrijdag om 20u komt Chris Bauweraert­s van brouwerij Achouffe de degustatie ‘Bier is plezier’ geven. Op zaterdag en zondag houdt het OLVE-college doorlopend een badmintont­oernooi en zaterdagna­cht spelen we gezelschap­sspelletje­s. Iedereen mag zijn favoriete spel meebrengen.

Bart Le Duc

Uitbater cafetaria

‘‘We gaan ook ons eigen bier brouwen, en de gasten mogen de naam én de smaak mee bepalen.’’

Wie de hele nacht blijft plakken, mag zondagocht­end om 8u aanschuive­n bij het ontbijt.”

Inschrijve­n

Het nieuwe bier wordt zondag tussen 12 en 18u samengeste­ld. “Voor de degustatie (10 euro per persoon) en het bier maken (5 euro per persoon) vragen we aan de mensen om zich nog in te schrijven, want vol is vol. Dat kan via het nummer 0472.78.68.81.” De opbrengst van de degustatie gaat naar een goed doel.

Met op zaterdag 2 juni een ‘twaalf uur op rollen’ en het WK voetbal op het grote scherm staan er nog enkele activiteit­en op het programma. “Daarna, in de zomer, sluiten we de zaak even. Het sportseizo­en in de zaal ligt dan stil, zodat wij het interieur van de cafetaria kunnen opfrissen”, zeggen Anne en Bart.

 ?? FOTO FILIP SPOELDERS ?? Bart en Anne bij hun biermuur.
FOTO FILIP SPOELDERS Bart en Anne bij hun biermuur.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium