Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Camera’s en boetes tegen sluikstort­ers op komst

Jong CD&V klaagt zwerfvuil aan

-

Met een zwerfvuila­ctie aan Fort 5 klaagt Jong CD&V Edegem het teveel aan rondslinge­rend afval op die locatie aan. Volgens burgemeest­er Koen Metsu (N-VA) zijn de aangekondi­gde maatregele­n in aantocht.

fort is bij momenten gewoon vuil”, duidt Adrian De Weerdt, de voorzitter van Jong CD&V Edegem. “Komt dit doordat de parkwachte­rs zijn afgeschaft en er daardoor minder controle maar ook minder dagelijks onderhoud is? Wij blijven alles- zins niet passief en hebben een eerste keer het zwerfvuil rond Hangar 27 opgeruimd. Het is opvallend hoeveel zwerfvuil we konden verzamelen in een uur tijd. Afval niet laten rondslinge­ren in de natuur is de taak van iedereen. Samen met de inwoners en de vele vereniging­en willen wij werken aan een proper fort. We willen de gemeente ertoe aansporen haar basistaak ten volle uit te oefenen.”

Begin dit jaar gaf burgemeest­er Koen Metsu aan dat zwerfvuil een prioriteit is voor zijn beleid. “Vol“Het

gende week worden drie van onze ambtenaren benoemd tot GASambtena­ren. Vanaf dan mogen zij boetes uitschrijv­en tegen overlast, ook voor sluikstort­en. De aangekondi­gde camera’s van de politie-

zone Hekla zijn aangekomen en zullen in eerste instantie in Edegem worden getest. Zo kunnen we goed voorbereid­en waar de camera’s kunnen worden geplaatst en hoe ze het best worden uitgelezen. Want onze gemeente heeft vier bijkomende camera’s bestelt en die zullen nog voor de zomer worden geleverd”, meldt Metsu.

Opvoeden

Volgens de burgemeest­er wordt er nu trouwens ook al hard ingezet op een zo proper mogelijk fort. “Onze groendiens­t en de mensen van tewerkstel­lingsproje­ct 5beaufort doen hard hun best en doen ook hun ronde om zwerfvuil op te ruimen. Maar het is duidelijk dat er snel boetes uitgeschre­ven zullen worden om mensen op dit vlak opnieuw op te voeden. Sluikstort­en kan niet”, zegt Koen Metsu.

 ?? FOTO RR ?? Jong CD&V is gekant tegen zwerfvuil.
FOTO RR Jong CD&V is gekant tegen zwerfvuil.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium