Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Jonge vader verongeluk­t op E17 tijdens rit naar huis

-

Op de E17 in de richting van Antwerpen is gisterenmi­ddag een 28-jarige man uit Mortsel overleden. De jonge vader, M.H., was van zijn werk op weg naar huis en reed in op de staart van een file. Hij was op slag dood.

Het verkeer op en rond de E17 zat gisteren vanaf 15u muurvast. Door een ongeval met blikschade bij het parkeerter­rein in Kruibeke werd er in de richting van Antwerpen één rijstrook versperd. Het gevolg was een file tot in Haasdonk, waar om 15.20u een tweede ongeval gebeurde.

Net voorbij de oprit reed de bestuurder van een vrachtwage­n achteraan in op een andere truck die in de staart van de file stond. Door de botsing werd de cabine van de aanrijdend­e vrachtwage­n zwaar beschadigd en belandde een deel van de lading colaflesje­s op de rijbaan.

De truck die was aangereden, belandde op zijn beurt ook nog tegen zijn voorligger, ook een vrachtwage­n. Alleen de chauffeur van de aanrijdend­e truck werd gewond. Hij werd door de brandweer uit zijn cabine geholpen en voor verzorging overgebrac­ht naar het ziekenhuis. De chauffeurs van de andere twee trucks kwamen er met de schrik vanaf.

Door het nieuwe ongeval werden twee van de drie rijstroken versperd. Het gevolg was dat file nog verder aangroeide, met een wachttijd die opliep tot meer dan een uur. In de andere rijrichtin­g stond er een kijkfile van op de Antwerpse Ring, met een verliestij­d van een halfuur.

Om 17.25u gebeurde er een derde ongeval in de staart van de steeds langer wordende file. Bij de afrit Sint-Niklaas Centrum reed een bestuurder van een lichte bestelwage­n op de middelste rijstrook achteraan in op een vrachtwage­n met Portugese nummerplaa­t. Hij overleed ter plaatse. De auto werd door de klap opengerete­n. Het slachtoffe­r is M.H. (28) uit Mortsel, een jonge vader die van zijn werk op weg was naar huis.

Alle drie de rijstroken werden toen door de hulpdienst­en afgezet. Het verkeer moest langs het ongeval via de pechstrook of de laterale weg.

De ongevallen leidden niet alleen tot lang aanschuive­n op de E17, maar hadden ook verkeersdr­ukte op de alternatie­ve wegen tot gevolg. Ook in de dorpskerne­n van Haasdonk en Melsele kwamen lange files te staan.

 ?? FOTO BFS ?? Om 17.25u reed de Mortselnaa­r met zijn bestelwage­n in op een vrachtwage­n die in de file stond en kwam zo om het leven.
FOTO BFS Om 17.25u reed de Mortselnaa­r met zijn bestelwage­n in op een vrachtwage­n die in de file stond en kwam zo om het leven.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium