Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Greg Van Avermaet zet druk op BMC

-

Amper 17 dagen na zijn voorjaarsc­ampagne zit Greg Van Avermaet weer in koers. Vandaag start hij in de Ronde van Yorkshire. In het shirt van BMC, zijn ploeg die nog altijd geen zekerheid heeft over volgend jaar. “Van de situatie van BMC weet ik evenveel als jullie. Ik wil heel graag bij BMC blijven, maar ik kan ook niet wachten tot in juli. Ik wacht nog maximaal vijf of zes weken.”

Als BMC hem wil houden, zal teambaas Jim Ochowicz met een aantrekkel­ijk financieel voorstel over de brug moeten komen. Zijn huidig contract is er nog eentje op basis van zijn prestaties van voor de Spelen van Rio. Met die gouden medaille en zijn zeges in Parijs - Roubaix, Gent Wevelgem en de E3 Harelbeke is zijn waarde zowel sportief als commerciee­l flink gestegen. Bovendien is hij al 32. “Dit wordt wellicht mijn laatste heel goede contract uit mijn carrière.”

Concrete interesse van andere ploegen is er volgens Van Avermaet nog niet. Maar de naam van één kaper klinkt steeds luider: Bahrain-Merida. De ploeg van zijn schoonbroe­r Rik Verbrugghe, met wie hij in 2012 en 2013 al samenwerkt­e. “Maar het is niet voor de mooie ogen van Rik dat ik het ga doen.” Van Avermaet wil in de klassieker­s goed omringd zijn. En niet vaak eenzaam rijden, zoals ook dit jaar geregeld het geval was. Dus ook Verbrugghe zal financieel én sportief forse inspanning­en moeten leveren.(bvc)

 ?? FOTO BELGA ??
FOTO BELGA
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium