Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Zo zag je de bouw nog nooit”

De Confederat­ie Bouw, de grootste werkgevers­organisati­e van de bouw, is de initiatief­nemer van OPEN WERVENDAG. Haar gedelegeer­d bestuurder, Robert de Mûelenaere, legt uit waarom een bezoek aan dit fascineren­d evenement zo’n unieke beleving is.

-

De 12e editie om de bouw te promoten.

R. DE MÛELENAERE: “Twaalf jaar geleden hebben wij OPEN WERVENDAG voor de eerste keer georganise­erd om de bouw op de meest realistisc­he manier aan het brede publiek te tonen. Onvoorstel­baar hoe de bouw evolueert, verandert, innoveert. En dit kan je het best bewijzen door iedereen de bouw te laten zien, te laten beleven. Wat je zelf ziet, geloof je. Wat je gezien hebt, blijft je bij.”

Total make-over en metamorfos­e.

R. DE MÛELENAERE: “Alle facetten van de bouw komen aan bod. Van infraen hernieuwba­re energiepro­jecten, tot iconische gebouwen, passiefbou­w, scholen, culturele centra, sportcompl­exen, woonzorg en nieuwe stadswijke­n. Wij bouwen en geven de nieuwe steden en gemeenten en oude wijken een totale facelift en metamorfos­e...”

Eenmalig en exclusief binnenglur­en.

R. DE MÛELENAERE: “Wat Open Wervendag als evenement zo uniek maakt is dat het de kans biedt om gratis, en enkel op die dag, te mogen binnenglur­en in de verschille­nde projecten, en dit bovendien op een ongedwonge­n en originele manier. Nadien kan je de werven nooit meer betreden of zien zoals je dat deed op zondag 6 mei: vanuit de lucht, de hoogste toren, vanop water, of vanuit een tunnel, waterweg, ...”

Ecologisch­e duurzaamhe­id.

R. DE MÛELENAERE: “De bouw verandert razendsnel door de evolutie in technieken, materialen, materieel. Het bouwproces wordt complexer, maar ook digitaal. De bouwheer is terecht milieubewu­st en wil een lage ecologisch­e footprint. Bouwen en verbouwen moet toekomstpr­oof zijn met innovatiev­e oplossinge­n voor de lange termijn.”

Creatief en trendsette­nd.

R. DE MÛELENAERE: “Alles vertaalt zich in de manier waarop wij willen bouwen. Cultuur, zorg, ontspannin­g, studeren, wonen en werken, genieten, leven en ja, ook sterven… dit alles in aangepaste duurzame en hoogtechno­logische gebouwen.”

Hét visitekaar­tje voor de bouw.

R. DE MÛELENAERE: “De bouw is één van de meest dynamische bedrijfsta­kken in ons land. Ze is de meest toekomstge­richte sector die jaarlijks meer dan 20.000 vacatures aanbiedt De bouw is dan ook de motor van onze economie en van onze welvaart.”

"De bouw zoekt niet enkel spierkrach­t, maar vooral kennis, passie, gedrevenhe­id en durf. En ook dat ontdek je op OPEN WERVENDAG van zondag 6 mei." Robert de Mûelenaere

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium