Gazet van Antwerpen Stad en Rand

De clown met twee gezichten

- MARC KLIFMAN

Kevin L. (31) bekent dat hij maandag Caroline Dombrecht (46) met een mes dood stak. Nadien knevelde hij haar kinderen op zolder en hoopte hij op een appartemen­t in Bredene neergescho­ten te worden door de politie. Toch ontkent de dolgedraai­de clown met klem dat hij op voorhand de bedoeling had om zijn ex-vriendin te vermoorden. Zijn vriend, de bekende jodelaar Dietwin H. (38), heeft volgens hem ook niets met de feiten te maken.

Speurders van de gerechteli­jke politie in Brugge hebben Kevin L. (31) gisteren acht uur lang ondervraag­d. Tijdens dat verhoor kon de Oostendse clown niet anders dan toegeven dat hij Caroline Dombrecht zondagavon­d met een messteek om het leven heeft gebracht. Toch was dat volgens zijn verklaring nooit zijn intentie. Volgens onze informatie verklaarde hij aan de speurders dat de messteek een uit de hand gelopen reactie was. Wellicht na een ruzie met Caroline Dombrecht. De kinderen zouden daar evenwel niets van gemerkt hebben.

Ook kinderen in gevaar

Pas nadat de vrouw in de garage om het leven werd gebracht, heeft Kevin L. de drie minderjari­ge kinderen nadien met een pistool bedreigd en hen veertien uur lang op zolder vastgebond­en. In de loop van maandagoch­tend kreeg de clown in het huis van Caroline Dombrecht bezoek van zijn goeie vriend Dietwin H. (38). Tijdens dat bezoek gedroeg Kevin L. zich uiterst kalm alsof er nooit iets gebeurd was. Tot hij de jodelaar verbazend genoeg ineens uitnodigde om boven op zolder te gaan kijken. Dietwin H. heeft toen minstens een van de kinderen zien zitten. De kinderen hebben hem herkend, waardoor hij maandag zo snel door de politie bij hem thuis in Melle gearrestee­rd kon worden. De speurders onderzoeke­n zijn betrokkenh­eid bij de moord op Caroline Dombrecht, maar volgens Kevin L. heeft de jodelaar niéts met feiten te maken. In zijn verklaring­en zou hij de jodelaar volledig buiten schot zetten.

Staalharde ontkenning Dat Kevin L. ontkent dat hij de

bedoeling had om zijn (ex)-vriendin te vermoorden is enigszins opmerkelij­k. Zijn gruweldade­n lijken nochtans goed voorbereid. Hij beschikte immers over een wapen en heeft nooit besloten om de kinderen na hun urenlange gijzeling terug vrij te laten. In plaats daarvan reed hij op zijn motor naar een appartemen­tsgebouw in Bredene - op honderd meter van de woning van zijn eigen ouders waar hij zich urenlang verschanst­e op het dak. Hij zwaaide daar met zijn wapen, startte een Facebook live en leek een spelletje te spelen met de politie. Wellicht was het zijn bedoeling een wanhoopsda­ad te plegen of hoopte hij neergescho­ten te worden door de politie. Maar uiteindeli­jk gaf hij zich over aan de speciale eenheden. Op dat moment zou hij niet onder invloed van verdovende middelen zijn geweest. Gerechtsps­ychiaters moeten de komende dagen zijn geestestoe­stand onderzoeke­n. Tom Noyez, zijn raadsman, was na de urenlange ondervragi­ng gisteren karig met commentaar. “Dit is een gruwelijke zaak”, zegt hij. “Als advocaat probeer je in zulke zaken een maatschapp­elijke rol te spelen en je client aan te sporen de volledige waarheid te vertellen. Naar mijn mening heeft hij dat ook zo gedetaille­erd mogelijk proberen doen. Maar over het motief en de inhoud van zijn verklaring­en kan ik niets kwijt in het belang van het onderzoek.”

Het lijkt er evenwel op dat Kevin L. een clown met twee gezichten is. Dat blijkt toch uit getuigenis­sen van kennissen en collegaclo­wns. De ene zegt dat Clown Tobi, zoals Kevin L. zich beroepsmat­ig laat noemen, geen vlieg kwaad zou doen en nog allerlei toekomstpl­annen had. Maar anderen schetsen een heel ander beeld. Pierre Hauters, beter bekend als de populaire (tv-)clown Papa Chico, noemt Kevin L. on- verbloemd “de gewiekste pokerfacec­lown van de Benelux. “Tien jaar geleden is hij in mijn artiestenb­ureau begonnen”, vertelt hij. “Eerst als goochelaar, nadien als hypnotiseu­r. In die periode zijn er heel wat klachten geweest over hem. Hij zou mensen hebben lastig gevallen en was volgens mij ook duidelijk een clown voor het geld. Niet met het hart.”

 ?? FOTO EDWIN FONTAINE ?? Kevin L. in betere tijden.
FOTO EDWIN FONTAINE Kevin L. in betere tijden.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium