Gazet van Antwerpen Stad en Rand

VLM viert kwarteeuw Antwerpen-Londen

Eerste vlucht vertrok op 15 mei 1993 van Antwerp Airport

- (jas)

De lijnvlucht tussen de luchthaven van Deurne en Londen City Airport van VLM Airlines bestaat een kwarteeuw. Dat werd gisteren, exact 25 jaar na de eerste vlucht, gevierd.

De eerste lijnvlucht van VLM Airlines vertrok op 15 mei 1993 vanaf de luchthaven van Deurne, officieel Antwerp Airport, naar Londen City Airport. De luchtvaart­maatschapp­ij vloog tot 2008 naar het Britse eiland, waarna de vluchten werden overgenome­n door Cityjet. Dat kondigde in 2017 aan de route stop te zetten, waarna VLM, dat intussen een doorstart had gemaakt, opnieuw het roer in handen nam.

De vlucht naar Londen is de langst bestaande route van de Deurnese luchthaven.

Marcel Buelens, de CEO van Antwerp Airport, wees dinsdag op het belang voor de zakenreizi­ger van de lijn naar het financiële hart van Londen. “Hoeveel zakendeals werden er al gesloten en welke economisch­e waarde werd er dankzij deze verbinding al gecreëerd? Hoeveel jobs zijn er bijgekomen? We zullen het nooit weten, maar één ding is zeker: we gaan door”, zegt Buelens.

Ook Bart De Wever (N-VA) was toevallig aanwezig, als passagier. De burgemeest­er vertrok voor een diplomatie­ke missie naar Londen. Hij mocht de verjaardag­staart aansnijden. De passagiers kregen een doosje Antwerpse pralines van chocolatie­r Goossens om de verjaardag te vieren.

 ?? FOTO DIRK KERSTENS ?? Passagier Bart De Wever snijdt de verjaardag­staart aan.
FOTO DIRK KERSTENS Passagier Bart De Wever snijdt de verjaardag­staart aan.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium